A fondantot sima piskótára (tojás, porcukor, liszt, sütőpor) szokták tenni?
Figyelt kérdés
Én ha tortàt sütök, szinte mindig sima piskótàt sütök alapnak, ettől csak néhàny receptnél térek el. Azon gondolkodtam tegnap hogy apum születésnapjàra csinàlok tortàt, de nem a szokàsosakat, hanem fondanttal vonom majd be. Szerintetek a fondant íze menne egy sima piskóta ízéhez?2016. jún. 5. 07:35
1/4 anonim válasza:
A fondant (már ha a cukormasszára gondolsz és nem arra a folyékony mázra, amit a minyon tetejére csorgatnak)díszítés, általában nem szokták megenni. A torta rendesen töltve van alatta.
Ha a folyós mázra gondolsz, akkor is töltve van alatta a sütemény.
Szóval csak úgy a piskótát ne vond be, mert az olyan
2/4 anonim válasza:
A fondantöt meg lehet enni. Más kérdés, hogy sokan nem szeretik, hiszen eszméletlenül édes. Simán a piskotara nem fogod tudni ratenni. Vajkremmel be kell vonni mindenütt, ahol a fontana érintkezik a sütivel, különben rajta se fog maradni.
3/4 anonim válasza:
Tipp: a fondant francia szo, mivel nincs a szo vegen talalhato T utan maganhangzo, ezert fondannak ejted, a T hang nelkul. Igy a targyeset ugy fog kinezni a magyarban, hogy fondant-t. Vagyis a gyakorlatban: szereted a fondant-t? A fondant-t ala szoktal valamilyen kremet tenni? Szoval targyesetben ejted ugy oket, mintha kimondanad a francia szot magyarul :)
4/4 A kérdező kommentje:
#1, 2 elèggé félreértettétek a kérdésem...
#3 nem nyelvtanóràt kértem!
2016. jún. 6. 07:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!