Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell olyan carbonara-t...

Hogy kell olyan carbonara-t csinálni, mint éttermekben/ételkiszállítós cégeknél? Az "eredeti" recept nem ízlik

Figyelt kérdés

Szerettem volna carbonara spagettit készíteni, úgy gondoltam, akkor járok a legjobban, ha az autentikus receptet követem: tojás, pancetta, parmezán, frissen őrölt bors, mindent tök ugyanúgy csináltam, mint a receptben, jó minőségű alapanyagokat használtam, és mégsem ízlik. Tudom, hogy szörnyű és barbár vagyok, de nekem a magyar szájízre alakított verzió, amit akkor nevezzünk ne carbonara-nak, hanem mondjuk tejszínes-sonkás spagettinek, sokkal jobban tetszik. Úgy látszik, nem vagyok elég gourmet :)


A lényeg: úgy szeretném most ezt a tésztát megcsinálni, ahogy azt az éttermekben szokták. Természetesen megnéztem egy csomó receptet, de több fajta variáció van. Van, ahol kész alappal készül, van, ahol tejszínnel-liszttel, van, ahol tejjel-liszttel, esetleg tejjel és tojással vagy tejszínnel és tojással... Melyik az igazi? Melyik szósz ad neki olyan igazi "vendéglátós" ízt?


Köszi a válaszokat, remélem senki nem olvasta, aki olasz kötődésű :)


2016. nov. 16. 23:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm akik a kérdésre válaszoltak!


Én is a Maggi vagy a Knorr alapporát nézegettem, szerintem megpróbálom, hátha ez lesz, amit én keresek :)


Aki pedig ccsak szitkozódni jött... esküszöm, ha ettől jobb lesz nektek, tegyétek.


Ja és természetesen nem gondoltam, hogy mindenhol hajszálpontosan ugyanúgy készítik, de mivel az ízvilág hasonló, a receptnek is kell, hogy legyen pár alap összetevője, amit persze mindenki más dolgokkal formál sajátjává, legyen itt szó étteremről vagy családjára főző háziasszonyról.

2016. nov. 17. 13:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan nem tudo milyen ízt keresel, mert még sosem ettem étteremben carbonárát, de szívesen megírom hogy én hogyan készítem a nem igazi carbonárát. :)

Jó féle húsos szalonnát, vagy sonkát vajon megpirítok hozzá öntöm a tejszínt borsozom és jókora adag reszelt parmezánt rakok bele. Pár perc összeforralás után be is sűrűsödik. EZután kóstolás és szükség szerint sózás. Nekünk ez nagyon ízlik, és igen tudom jó messze van az igazitól.

2016. nov. 17. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi, ki fogom próbálni ☺
2016. nov. 17. 22:23
 14/15 anonim válasza:
100%
Mi így csináljuk :megsütöm a bacont, kifőzöm a tésztát. Egy tálban összekeverek 2 dl tejszínt, 2 tojást, sajtot ( jó sokat)fokhagymát, sót és borsot. A forró tésztára ráöntöm ezt a keveréket és rottyantok még rajta egyet. Próbáld ki ezt is, mi nagyon szeretjük
2016. nov. 18. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet Neked is :)
2016. nov. 19. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!