Melyik az EREDETI madártej recept? Ahány ház annyi szokás, ahány receptoldal, annyiféle recept, de melyik az amiből az összes többi verzió kiindult?
1. A tojásfehérjét kemény habbá verni, és forrásban lévö cukros, vaniliás tejben kanállal galuskákat szaggatva kifözni, félretenni.
2. A tojássárgájákat cukorral fehéredig keverni, kevés tejjel higítani és utána a forrásban lévö tejhez adva állandóan kevergetve sürüre fözni.
A vaniliamártást tálba tenni, a galuskákat elosztani rajta és lehütve tálalni.
Köszönöm!
Nem rántja össze a sárgát a forrásban lévő tej?
Van aki pudingot tesz bele.
Van aki sodó-szerűre csinálja a levét.
Van recept ahol egy az egyben pudingból készítik.
Van amelyik keményítőt javasol sűrítéshez.
Az eredeti madártejnél a valiniamártás kizárólag a tojássárgájától lesz sürü.
Óvatosan kell a tejbe keverni, elöször keveset adni hozzá a meleg tejböl és lassan higitani, akkor nem ugrik össze.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__59..
Az eredeti madártej-receptet már az ókorban is ismerték, ugyanis az étel neve már onnét eredeztethető.
Kb. 5 évvel ezelőtt valaki itt ezt a kérdést már feltette, a válasz is ott van a linkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!