Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell olyan carbonara-t...

Hogy kell olyan carbonara-t csinálni, mint éttermekben/ételkiszállítós cégeknél? Az "eredeti" recept nem ízlik

Figyelt kérdés

Szerettem volna carbonara spagettit készíteni, úgy gondoltam, akkor járok a legjobban, ha az autentikus receptet követem: tojás, pancetta, parmezán, frissen őrölt bors, mindent tök ugyanúgy csináltam, mint a receptben, jó minőségű alapanyagokat használtam, és mégsem ízlik. Tudom, hogy szörnyű és barbár vagyok, de nekem a magyar szájízre alakított verzió, amit akkor nevezzünk ne carbonara-nak, hanem mondjuk tejszínes-sonkás spagettinek, sokkal jobban tetszik. Úgy látszik, nem vagyok elég gourmet :)


A lényeg: úgy szeretném most ezt a tésztát megcsinálni, ahogy azt az éttermekben szokták. Természetesen megnéztem egy csomó receptet, de több fajta variáció van. Van, ahol kész alappal készül, van, ahol tejszínnel-liszttel, van, ahol tejjel-liszttel, esetleg tejjel és tojással vagy tejszínnel és tojással... Melyik az igazi? Melyik szósz ad neki olyan igazi "vendéglátós" ízt?


Köszi a válaszokat, remélem senki nem olvasta, aki olasz kötődésű :)


2016. nov. 16. 23:02
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Én inkább téged illetnélek az általad használt jelzővel.


Csak sajnálni tudlak, hogy annyira ingerszegény életed van, hogy egy tésztarecepten így felhúzod magad.

2016. nov. 17. 09:44
 2/15 A kérdező kommentje:
A vendéglátós íz pedig azt jelenti, amit egy átlagos magyar kisvendéglőben vagy pizzériában kapsz carbonara néven. Minden ilyen helyen hasonló íze volt, amikor ettem.
2016. nov. 17. 09:46
 3/15 anonim ***** válasza:
10%
Az igazi az, ami neked nem ízlik.
2016. nov. 17. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Én ezzel tisztában vagyok, ezért nem azt keresem.
2016. nov. 17. 10:00
 5/15 anonim ***** válasza:
47%

Az oldal tele van alpári, unintelligens emberekkel, sajnálom kérdező.


[link]


Én ezt a receptet használom, de tojás nélkül, a család nem lenne oda a nyers tojásért. Sztem eléggé hasonlít ahhoz, ahogy étteremben készítik, de arra tippelnék, hogy ők inkább fix port használnak mert olcsóbb.


Néha ugye szokott benne borsó is lenni, mondjuk nem tudom hogy miért kerül bele :)

2016. nov. 17. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Carbonara spagettiben nincsen borsó...
2016. nov. 17. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
15%

"A vendéglátós íz pedig azt jelenti, amit egy átlagos magyar kisvendéglőben vagy pizzériában kapsz carbonara néven. Minden ilyen helyen hasonló íze volt, amikor ettem."


Hehehe, mesél még!


Még egy-egy háztartásban sem ugyanolyan ízű egyik étel sem, nemhogy egyik-másik étteremben/pizzériában, édes Istenem :DDDDDDDDDDDDDDD

2016. nov. 17. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
93%
Kedves 1-es és 9-es választ író, jelentettelek. Undorító hangnemben beszélsz.
2016. nov. 17. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
90%
10:11-es, a kérdező nem azt írta, hogy ugyanolyan, hanem, hogy hasonló. Még idézted is...
2016. nov. 17. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
55%

Biztos sokan elszörnyednek, de én a Maggi fortélyok carbonara alapját használom, és még a finnyás lányaim is szeretik. :)

Próbáld ki, ki tudja... :)

2016. nov. 17. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!