Milyen lisztből tudnék csinálni gluténmentes csöröge fánkot?
Anyukámnak szeretnék csinálni, gluténérzékeny. Van itthon egy csomó féle liszt, de nem tudom melyik lenne a tökéeltes. A kukoricaliszttől kezdte az útifűmaghéj lisztig van minden itthon, de mivel én nem használtam még ezeket, nem is értek hozzá, hogy melyikkel lehetne megvalósítani a fánkot.
Szerintetek?
Van itthon:
- barna rizsliszt
- hajdinaliszt
- amarántliszt
- kukoricaliszt
- szezánliszt
- kókuszliszt
- rizsliszt
- kölesliszt
+ utifű maghéj és chia mag
Melyik a legjobb? Nem igazán találok lisztkeverék receptet, mindegyikhez kukoicakeményítőt stb. ír. ELég 1 fajta lisztből csinálnom + rakok hozzá kicsi utifű maghéjt (azt nem találtam liszt formájában)
Ismerem a csörögét, nagyon szeretem.
A kukorica lisztet nem ajánlom, nem eléggé apró ahhoz, hogy sütés után jó legyen, inkább fog hasonlítani a sült zsemlemorzsához.
Inkább készítsd rizsliszt+utifű maghéjat bele sűrítőnek. A rizsliszt kellően apró, elvileg jónak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!