Nálatok sem hajlandó a család többi része megenni a gluténmentes kajákat?
Kérdés, hoyg MIKET fözöl gluténmentes címen. Ugyanis a legtöbb ételnél nem észrevehetö, hacsak nem valami extra valamivel pótolod.
Viszont tényleg van sok olyan pótlék, ami igencsak rossz ízü.
Az én sütimben szénhidrát is csak nyomokban van. A párom boldog vele. Ő is gluténmentesen főz, szerinte is jobb, bár visszahozta magának a kenyeret havi egyszer. De az nem zavarja, hogy a szénhidrátdús, gabonára erősen alapozó étrendjébe extrém szénhidrátszegény ételeket dobok be.
A rántásunk szezámmagos, szerintünk finomabb, mint a lisztes. Ez bizonyára ízlés dolga.
Na, a sütikeverékeket felejtsd el, azok tényleg egy rakat fhosok.
Mi sütni rizsliszttel szoktunk, bármit megcsinálunk, bár a palacsintából már ment a kutyának, mert eltosztuk elsőre. :)
Arányokra figyelj de kb. ugyanannyi kell, mint simából.
És gm. recepteket nézegess, akár liszt nélkülieket is, mert azok azért precízek, meg biztosabbak.
7-es, a zabot ne ajánlgasd, mert az NEM 100%-an gm (szennyeződhet búzával, pl.).
Nekem a kukoricás palacsinta, aztán amikor sikerült, picit vastag lett - de ex megette ugyanúgy :D
Mi lenne ha inkább olyan ételekkel próbálkoznál, amibe nem kell glutén? Minek erőltetni a hagyományos ízvilágot, ha nem megy?
Nem kötekedni akarok, mert mi pl. vegetáriánusok/a család egy része vegán/ vagyunk, de épp ezaz, hogy ha nem tudok hagyományos rántotthús ízt odavarázsolni annak, aki enne húst, mert én nem készítek olyat, akkor készítek mást, amit mindenki megehet és finom, teszem azt gombapörit.
Vannak gluténmentes sütik - rengeteg vegán süti pl. ilyen, krémek, tortalapok, olyan ételekkel, amikben meg eleve nincs glutén Dunát lehetne rekeszteni.
Tényleg nem bántásból de egy rizzsel sűrített krumplifőzeléket én is visszaköpnék. Akkor már inkább törj össze krumplit és süritsd azzal, vagy csinálj helyette krumplikrémlevest, amit nem kell liszttel sűrítgetni. Tehát ilyen alternatívákra gondolok. Állítsd át a főzést olyan ételekre, amikbe eleve nem kell glutén, van olyan rengeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!