Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lazac megfelelő elkészítése?

Lazac megfelelő elkészítése?

Figyelt kérdés

Tudnátok tippeket adni, hogy mire kell figyelni, hogy jól megsüljön, mégse legyen túlsütve, ne száradjon ki, stb?


Melyik a legjobb módszer az elkészítéshez?



2016. nov. 11. 21:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb halfüstölőben elkészítve. Serpenyőben csak akkor süsd, ha ügyeskezű vagy, mert megsülve könnyen szétesik, nehéz mozgatni. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon 15-20 perc alatt megsül, ha előtte 2-2 percig megkapatod mindkét oldalát serpenyőben, akkor 10 perc elég, különben kiszárad. Én csak sót, frissen őrölt borsot, vékonyra szelt fokhagymát és egy kis citromlevet teszek rá, forró vajjal kicsit megcsöpögtetem, úgy sütöm.

Próbáltam sütőben felső grillel is, de nekem nem volt az igazi, fordításkor szétesett. Ha van halhoz való grillrácsod (amibe be lehet fogatni, és úgy forgatni), akkor megpróbálhatod, de szerintem 250 fokon 5-6 perc oldalanként elég neki.

2016. nov. 11. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én teflon serpenyőben szoktam sütni kevés vaj és olívaolaj keverékén, kb. 4-5 percig egyik, majd ugyanennyi ideig a másik oldalát. Az első oldalt fedő alatt, a másik oldalt fedő nélkül.
2016. nov. 11. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Serpenyőben átlag : citromos fűszeresvajban néhány percig párolom,majd kiveszem ,pihentetem 1-2 percet addig olívaolajban 3-5 percig sütöm,és a végén (a 3-5 perc) utolsó fél-1 percében a bőrös felét hirtelen nagy lángon pirítom.
2016. nov. 12. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!