Lazac megfelelő elkészítése?
Tudnátok tippeket adni, hogy mire kell figyelni, hogy jól megsüljön, mégse legyen túlsütve, ne száradjon ki, stb?
Melyik a legjobb módszer az elkészítéshez?
A legjobb halfüstölőben elkészítve. Serpenyőben csak akkor süsd, ha ügyeskezű vagy, mert megsülve könnyen szétesik, nehéz mozgatni. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon 15-20 perc alatt megsül, ha előtte 2-2 percig megkapatod mindkét oldalát serpenyőben, akkor 10 perc elég, különben kiszárad. Én csak sót, frissen őrölt borsot, vékonyra szelt fokhagymát és egy kis citromlevet teszek rá, forró vajjal kicsit megcsöpögtetem, úgy sütöm.
Próbáltam sütőben felső grillel is, de nekem nem volt az igazi, fordításkor szétesett. Ha van halhoz való grillrácsod (amibe be lehet fogatni, és úgy forgatni), akkor megpróbálhatod, de szerintem 250 fokon 5-6 perc oldalanként elég neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!