Elkészítése közben miért tesznek alumínium kanalakat a birkapörköltbe?
Nem értettem félre. Unokatesóm mesélte, csak én nem akartam elhinni.
Nem szokták lereszelni a kanalat. Így tovább eláll... :)
+A kanál előnye, hogy nem kell várni a leülepedésre.
Nem akarok ünneprontó lenni, de az alumínium egy mérgező fém, azaz a szervezetbe jutva komoly betegségeket okoz.
De persze te főzd bele, mert azt mondták, biztos ami biztos egy kis ólomport is szórj rá, attól még puhább lesz.
"Az AL káros, összefüggésbe hozzák az Alzheimer kórral."
Teljesen világos! Al-umínium -> Al-zheimer
"És oldódik, vízben is."
Ezért tűntek el a menzákról a kanalak a 60-as években!
Idősebbek azt vallják, hogy a pörkölt valódi ízét (savát-borsát) kizárólag alu-kanállal kóstolva lehet kiérezni.
Esetleg ezért láttad ott az alu kanalat, bár akkor sem egészséges és gusztusos dolog visszarakni a pörköltbe, ha már egyszer valakinek a szájában volt.
Sok pörköltet megfőztem már lábasban is, bográcsban is, volt köztük esetenként eléggé vén marha és egyebek, de soha-soha nem raktunk bele alu-kanalat!!! Az attól nem fog gyorsabban főni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!