Tejbegrízt, és egyéb tejes, kényes, ragadós ételeket milyen lábasban szoktatok főzni?
De mégis milyen fajta? Zománcos, fém, acél, alumínium, teflon, sima régi, aminek olyan márványos a belseje stb.
Olcsó, drága stb.
Én csináltam már sima régiben, aminek márványos a belseje :) Csináltam rozsdamentes acélban. Nem ragadt le semmiben sem. Csak folyamatosan kevergetni kell, a cukrot pedig a végén kell hozzáadni, mert elvileg a cukor éghet le.
De rizst pl. teflonban tudok a legkönnyebben, mert másban odaragad.
Beleöntöttem a tejet, még fel sem forrt, de már kezdett leragadni. Nem égett le benne az étel, de az étel barna lett ott, ahol megkapta. És persze kevergettem közben.
De mikor sima tejet forraltam fel, akkor is ez volt sajnos.
Mielőtt beleöntöd a tejet, ki kell öblíteni vízzel, akkor nem ragad le. Ha tejbegrízt csinálsz, akkor a cukrot is az elején kell beletenni. És folyamatosan kevergetni, már az elejétől.
Azzal lehet csalni, hogy ha van mikród, abban felmelegíted a tejet, csak vigyázz, ki ne fusson.
Állítólag az is fontos, hogy olyan lábasban csináld, amibe még soha nem égett bele semmi, mert ha igen, akkor a tej odakap. Illetve emiatt sok embernek van külön tejforraló lábosa.
Teflonban nem lehet, mert le ugyan nem ég, de csomós lesz.
Én zománcosban csinálom egyébként, és elég olcsó lábosom van.
5
Acél lábosaim vannak, mindent abban csinálok.
Mondjuk nem merem otthagyni a tejet, mert utálom suvickolni az alját, így folyamatosan keverem. Akkor sose ég le, sőt leragadni sem hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!