A konzerv kókusztejből tudok olyan kókusztejet csinálni (ha felhigítom vízzel), amiből tejbegrízt és hasonlókat lehet főzni?
Én szoktam otthon csinálni kókusztejet:
20 dkg kókuszreszelékre ráöntök kb. 1.5 liter forró vizet, és állni hagyom legalább néhány órát. Utána ezt a keveréket két részletben, mert úgy fér a gépbe, 1-2 percig turmixolom, majd sűrű szitán átöntve leöntöm. Ha beteszem a hűtőbe, másnap a tetejére feljön kb. 2 centi vastagon a kókuszzsír :)
Ha édesebbet szeretnék, akkor a turmixgépbe teszek 1-2 evőkanál mézet is.
A visszamaradó reszeléket ki lehet szárítani és kávédarálóval lisztté őrölni, vagy mindenfélékkel összegyúrni golyócskákká, pl. én banánt, narancshéjat, fahéjat, kakóport, felaprított mazsolát, útifűmaghéjat szoktam összegyúrni golyónak.
Arra kell figyelni, hogy a kókuszreszelékek hátulján fel van tüntetve, hogy a reszelék van-e kén-dioxiddal kezelve, és olyat kell venni, ami nincs, mert a másik savanykás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!