Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyümölcstortára konzerv eper?

Gyümölcstortára konzerv eper?

Figyelt kérdés

Holnap szeretnék anyukám szülinapjára sütni tortát. De nincs könnyű helyzetem, mert az eper a kedvence illetve az ananász.

Már nem nagyon van eper szezon, legalábbis a környéken nem árulnak már szép epreket. Viszont mindneképpen epret szeretnék tenni a gyümi tortámra. Szerintetek a konzerveper is jó, vagy keressek valami más gyümölcsöt?

Illetve ha az eper nem jó, akkor B terv az ananász. Konzervananász jó?


2013. júl. 9. 16:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehet konzervet is rátenni, de ronda, löttyedt és szintelen lesz. Inkább tegyél rá friss gyömölcsöt.Pld. Most érik a piros ribizli. Mutatós és szépen el is lehet rajta rendezni.
2013. júl. 9. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha anyud szereti az epret : akkor vegyél a nem szép eperből : és eper habos tortát csinálj : Inkább mint eper konzervet használj :

Eperkrém

30 dkg eper

1 citrom leve

30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone

10 dkg tejföl

10 dkg joghurt

15 dkg porcukor

4 dl tejszín

25 g zselatin



Az epret összeturmixolom a citrom levével, kis lábasba teszek belőle nagyjából 6-8 evőkanálnyit és elkeverem benne a zselatint.

A tejszínt habbá verem, félreteszem. Habosra keverem a natúr házi krémsajtot, a tejfölt, és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék eperpürével. Beleforgatom a tejszínhabot is.

A zselatint kis lángon folytonos keveréssel feloldom, majd a tűzről levéve elkeverem 3-4 evőkanál krémmel.

Ezt a többi krémhez öntöm, alaposan összekeverem, majd a tortaformában lévő piskótára töltöm. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, ezalatt megszilárdul.

Tálalás előtt egy késsel elválasztom és leszedem róla a tortakarimát, a tortát tálra csúsztatom, majd eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.

2013. júl. 9. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Mind a két válaszolónak nagyon köszönöm :) a ribizlis is nagyon jól hangzik, de azt anya nem szereti :/

Ez az eperhabos is nagyon jól hangzik :) Lehet, hogy ezt fogom kipróbálni :) Köszönöm mindkettőtöknek

2013. júl. 9. 17:09
 4/13 anonim ***** válasza:
Tehetsz rá málnát is, vagy kivit, őszibarackot, de befőttet, vagy mirelitet ne tegyél, ananász is jó.
2013. júl. 9. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Nyár van, vétek lenne bármilyen konzervet használni!

Mindenképpen friss gyümölccsel dolgozz, még ha a kedvencét nem is tudod rátenni.

Egyébként meg nagyobb boltokban szerintem még lehet epret kapni.

2013. júl. 9. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is :) Majd reggel elmegyek a zöldségeshez, hátha van nekik szebb eprük. ha nincs akkor vagy az eperhab jön, vagy az ananász .
2013. júl. 9. 17:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne konzervet hanem fagyasztott epret vegyél rá akkor


cukrászként mi is ezt használjuk ha nincs friss eper :)

2013. júl. 9. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) EZ nagyon jó ötlet. Tiszta hülyének érzem magam. Eszembe sem jutott. Nagyobb áruházakban árulnak fagyasztva?
2013. júl. 9. 17:28
 9/13 anonim ***** válasza:

...igen, árulnak fagyasztva, de ott is frissre gondoltam.

Nem értem, miért kell gyümölcsszezonban ilyeneket enni. Erről szól a nyár, most kell enni friss gyümölcsöket.

2013. júl. 9. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
A fagyasztott felolvad és úgyanúgy szétlottyad a tortán, mint a befőtt.
2013. júl. 9. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!