Gyümölcstortára konzerv eper?
Holnap szeretnék anyukám szülinapjára sütni tortát. De nincs könnyű helyzetem, mert az eper a kedvence illetve az ananász.
Már nem nagyon van eper szezon, legalábbis a környéken nem árulnak már szép epreket. Viszont mindneképpen epret szeretnék tenni a gyümi tortámra. Szerintetek a konzerveper is jó, vagy keressek valami más gyümölcsöt?
Illetve ha az eper nem jó, akkor B terv az ananász. Konzervananász jó?
Ha anyud szereti az epret : akkor vegyél a nem szép eperből : és eper habos tortát csinálj : Inkább mint eper konzervet használj :
Eperkrém
30 dkg eper
1 citrom leve
30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
10 dkg tejföl
10 dkg joghurt
15 dkg porcukor
4 dl tejszín
25 g zselatin
Az epret összeturmixolom a citrom levével, kis lábasba teszek belőle nagyjából 6-8 evőkanálnyit és elkeverem benne a zselatint.
A tejszínt habbá verem, félreteszem. Habosra keverem a natúr házi krémsajtot, a tejfölt, és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék eperpürével. Beleforgatom a tejszínhabot is.
A zselatint kis lángon folytonos keveréssel feloldom, majd a tűzről levéve elkeverem 3-4 evőkanál krémmel.
Ezt a többi krémhez öntöm, alaposan összekeverem, majd a tortaformában lévő piskótára töltöm. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, ezalatt megszilárdul.
Tálalás előtt egy késsel elválasztom és leszedem róla a tortakarimát, a tortát tálra csúsztatom, majd eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.
Mind a két válaszolónak nagyon köszönöm :) a ribizlis is nagyon jól hangzik, de azt anya nem szereti :/
Ez az eperhabos is nagyon jól hangzik :) Lehet, hogy ezt fogom kipróbálni :) Köszönöm mindkettőtöknek
Nyár van, vétek lenne bármilyen konzervet használni!
Mindenképpen friss gyümölccsel dolgozz, még ha a kedvencét nem is tudod rátenni.
Egyébként meg nagyobb boltokban szerintem még lehet epret kapni.
Ne konzervet hanem fagyasztott epret vegyél rá akkor
cukrászként mi is ezt használjuk ha nincs friss eper :)
...igen, árulnak fagyasztva, de ott is frissre gondoltam.
Nem értem, miért kell gyümölcsszezonban ilyeneket enni. Erről szól a nyár, most kell enni friss gyümölcsöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!