Szeretnék venni ostyasütőt (sajtos tallér), vajon melyik a jobb az öntöttvas vagy az alumínium?
Az öntöttvas nehéz, az alu sokkal könnyebb. De, hogy melyik a jobb, nem tudnám megmondani.
Holnap megyek a piacra, és megkérdezem a Pista bácsit, aki 40 éve árul ilyesmiket.
Ő biztosan tudja, hogy melyiket keresik, szeretik jobban.
Majd megírom, mi a véleménye.
Szia! megjöttem a piacról, beszéltem a Pista bácsival.
Amikor előadtam a kérdésemet, azonnal rávágta, hogy természetesen az öntöttvas a legjobb. nem volt nála, csak alu, mert öntöttvasat csak rendelésre hoz ki, ugyanis 8500-ft az ára.
Aluból volt háromféle is, volt ami egy nagyot süt egyszerre, egy kb 12 cm átmérőjű kerek. (elég szaporátlan lehet egyenként sütni)szögletesből is volt két méret, így ezek árban 4000-6500.- ft között voltak.
meg is magyarázta, hogy miért jobb az öntöttvas. első, hogy egy életre szóló darab, sőt örökölhető is... :)
A másik a praktikussága, hogy ugyanannyi idő alatt dupla mennyiségű tallér süthető ki vele, mint az alumíniummal.
A vas hőtartása olyan nagy, hogy sokkal gyorsabban lehet vele sütni, magyarul minden második adag újabb hő nélkül megsül benne, csak össze kell csukni, és így tovább mehet gyorsan a sütés.
Remélem segítettem valamennyit, hogy melyik mellett dönts.
Sziasztok.
A Pista Bácsis poszt írójának írtam privát üzenetet.
Édesanyám vágya egy öntött vas ostyasütő.
Nálunk sajtos nyomós a neve :)
Valaki bárki tudna segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!