Tudnátok segíteni? Chilis bab elkészítése
Ami itthon van
- több féle konzerv babok
- kukorica (konzerv)
- paradicsom szósz (konzerv)
- fok/vörös hagyma
Hogyan kell elkészíteni (nem csípősen)
Mi kellhet még hozzá?





Én húsos szalonna alappal kezdem. Rá a fokhagyma, vöröshagyma, kb. kettő valódi paradicsom apróra vágva. Nekem darálthús az alap, de ha nincs otthon, a szalonna alap is megteszi, főleg ha teszel bele pár karika füstölt kolbászt.
Rá a babkonzerv, kukorica konzerv, paradicsom konzerv, kicsi bazsalikom, oregano és bors. Kóstolgasd, hogy meg legyen az egyensúly.
Darált hús is van a fagyasztóban :)
Köszönöm h írtál










Én is egyszerűen csinálom. Hagymás pörköltalapon puhára főzöm a darálthúst,utána hozzáadom a babot, kevesebb kukoricát, majd egy jó adag finom paradicsomszószt. Jó a konzerv is.
Fokhagymát ebbe éppen nem teszek, de bazsalikomot, oregánót igen.
A csípősség csakis rajtunk múlik, én csilidarát teszek bele,mert mi csípősen szeretjük.
Aki nem szereti a csípős ízt, kihagyja.





Itt egy egész jó recept:





Én a következő képp szoktam főzni.
Lepirítom a hagymát, majd azon a darálthúst, erre teszem a babot és a kukoricát, majd jönnek a fűszerek, só, vegeta, majoranna, feketebors. Picit főzöm, és teszek bele 1 csilisbab fixet, ami szépen összesűríti, a legvégén pedig a paradicsompürét. Nekünk így ízlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!