Körülbelül mennyibe kerülne egy vízakna otthoni elkészítése?
Figyelt kérdés
120x120x80 körülbelül 10 centi vastag betonoldalak, plusz aknafedő
Köszönöm, ha valaki tudna körülbelüli pontosat számítani.
2016. febr. 17. 21:22
1/7 anonim válasza:
~ 5ezer ft! Plussz a fuvar. ~05 m3 soder, 1 mázsa cement, MÉH telepen érdmes szétnézni szögva, és az akna fedönek(kazán lemez)!
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nekem ez kevésnek tűnik, előregyártott vízakna 40 ezer körül mozog. Ha még 10 ezer is, mindenképp érdemes megcsinálni magunk.
2016. febr. 18. 09:31
3/7 A kérdező kommentje:
Beszéltem egy kőművessel, azt mondta, hogy anyagárban 20-25 ezer (én szerezném be.)
2016. febr. 18. 09:52
4/7 anonim válasza:
Igen, mert a művelet a több mint egy köbméter föld kitermelésével kezdődik, ami szintén nem 5 perces meló (és nem kis költség, pláne ha el is kell szállítani, mert nincs hova tenni). És egy aknafedő is egy tízes körül kapható - amin még teherautóval nem lehet közlekedni, szóval van sokkal drágább és teherbíróbb változat is. Na ezen felül van a beton anyagköltsége, a betonkeverő bérlése, szállítása oda-vissza, a zsaluzat, és persze a munkadíj, ha nem magad csinálod.
5/7 anonim válasza:
Kérdező! Konkrétan az anyagra gondoltam, és a saját munka erődre! Nem úgy tetted fel a kérdést mennyiért csinálná + egy vállalkozó?? Igen ugy 20-25 ezer:Érdemes elgondolkodni, hogy magad csinálsz mindent, földmunka, zsaluzás, anyagbeszerzés stb
#1 voltam!
Nem csoda ha piros pacsizzák az embert! :D bár le sz***m
6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó jól gondoltad, csak az anyagra gondoltam! Na nyomtam egy zöldet, bár nem szoktam pacsizni :)
Amúgy a földet mi ássuk, a kőműves meg kizsaluzza, meg kikeveri az anyagot, mi meg alá dolgozunk, de egyébként tényleg csak az anyagdíjra gondoltam.
2016. febr. 18. 12:31
7/7 anonim válasza:
:) köszönöm, ezekszerint jól értelmeztem, és megközelitöleg jó az ár... :wave.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!