Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet kicsit korai, de mi...

Lehet kicsit korai, de mi lesz nálatok karácsonykor a menü?

Figyelt kérdés
2016. nov. 9. 20:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
57%

A kacsa nálunk is biztos már, almás-lilakáposztával, steak krumplival, a másik az aszaltszilvás-sajtos-pulykamelltekercs, harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával is szóba jöhet szenteste,töltöttkáposzta,

sütik: ropogós sajtos rudacskák, velence szelet (mézestészta, pudingos, meggyes töltelékkel, rajta csokimáz)

Diós habos kocka nagyon édes, de finom ,magas gőzön felvert tojáshabos , csokicsurgatással.

vagy más diósban is gondolkodom, diós pite, diós hókifli , nem töltelékes, hanem belegyúrva van a dió, esetleg diós-habos linzer.

Persze még változhat, ki tudja mi lesz addig még :)

2016. nov. 10. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
9%

Ugyanaz, mint máskor. Nem szoktunk ünnepekkor "ünnepi menüt" főzni, mivel azokat senki sem szereti a családban. Inkább eszünk salátát vagy spagettit vagy pizzát vagy akármit, amit mindenki szeret, minthogy csináljunk halászlevet, aztán meg öntsük is ki az egészet, mert senki nem hajlandó belőle enni egy falatot sem.


30/N

2016. nov. 10. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
22%

Ha aranygaluskán gondolkodsz, akkor ehhez mit szólsz:

[link]

2016. nov. 10. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
58%
Még valami, amit biztosan megsütök egyik nap, mert vendégek is jönnek, és igazi meglepi lesz az iváncsai füstös kalács. Kelt kalács kolbásszal, sonkával, szalonnával töltve. Már egy adagban kipróbáltam , mennyei ízű, igazi vendégváró finomság.
2016. nov. 10. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
46%
kedves utolsó! az iváncsai kalács receptjét leírnád?
2016. nov. 10. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
46%
Persze, de már csak holnap tudom. De itt van a gép mellett, mert már más kedves ismerősömnek is leírtam, szóval holnap menni fog :)
2016. nov. 10. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
74%
Szenteste valószínűleg anyáéknál leszünk. A menü halászlé lesz kacsasülttel, hagymás krumplival és párolt lila káposztával. Sütemények közül méterest, mandulásat, linzert és őzgerinc formában csokoládés sütit sütünk. Este náluk alszunk, filmet nézünk. Másnap megyünk sógoromékhoz, ahol nem tudom, mi lesz, a tavalyira már nem emlékszek, de mindig drága ételeket főznek. Múltkor Vera a mi kedvünkért sütött le őzhúst, ami nem olcsó. Megebédelünk, Csenge alig várja már az ajándékbontást, utána társasozunk, beszélgetünk. Este párom megy éjszakára, így anyáéknál alszok, másnap jön értem, kettesben töltjük a karácsony másnapját. Szilveszterkor párom nappalos, mi nagyimmal főzünk, megsüti a szülinapi tortám aztán jön haza párom, eszik ő is, majd megyünk barátokhoz :)
2016. nov. 10. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Írom az iváncsai füstölt kalács receptjét.

Hozzávalók 1 kiló liszt, 25 deka margarint, fél deci olaj, 1 mokkáskanál só 2 evőkanál cukor (ez is bele a tésztába ) , 2 kocka élesztő és kb fél liter tej.

Töltelék:20 deka füstölt kolbász, húsz deka húsos szalonna, 10 deka füstölt sonka.

Az élesztőket 1 púpozott ek. cukorral, másfél deci langyos tejben felfuttatjuk. A margarint langyosra olvasztjuk, hozzáöntjük az étolajat, ezeket a liszttel, a sóval, cukorral összekeverjük.Ezután hozzáöntjük a felfuttatot élesztős tejet.Annyi tej kell még a tésztához, hogy közepes állagú legyen. Jól kidolgozzuk, és letakarva másfél órát kelesztjük.Ha megkelt, a tésztát 4 részre osztjuk.

A szalonnát és a sonkát apró kockákra vágjuk, és kevés vízzel egy edényben a forrástól számítva harminc percig pároljuk. Ekkor beletesszük a szintén apró kockákra vágott kolbászt és együtt pároljuk még 10 percig.

Utána leszűrjük, és megvárjuk míg langyosra hűl. Ekkor egy tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtunk, negyedrész tölteléket elosztunk rakta és feltekerjük, mint a kalácsot.A többivel is így járunk el, és a négy rudat tepsibe helyezzük. Sütés előtt még fél órát hagyjuk pihenni. Utána a tetejét vékonyan lekenjük tejjel és lassú tűznél kb 45-50 percig sütjük.


Ez a kalács Iváncsán egy hosszú időkre visszanyúló tradícionális recept,szinte minden háznál sütik.

A recept Tatár Károlynétól származik, megérdemli, hogy a nevét is megemlítsem, mert egy igen finom étek receptjével lehetünk gazdagabbak.


Más: elég rossz kedvvel írtam, ahogy az éjszakai lepontozásokat láttam. Érthetetlen, hogy a jobbnál jobb karácsonyi menüket egyesek bandába tömörülve a földbe döngölik a lelketlen lepontozásukkal.Úgy látszik ebben lelik örömüket, hát ilyenek a lelki szegények...

Én Neked megígértem, és ez nekem fontos volt, hogy meg is írjam, remélem nemcsak Neked, hanem másoknak is tetszeni fog.

Én már kipróbáltam fél adagban, nagyon nagy sikere volt a családban.

Üdv:)

2016. nov. 11. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
Köszi a receptet.Jól hangzik,nem bonyolult, ki fogom próbálni. Ha másnapra marad, akkor nem szárad ki?
2016. nov. 11. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem szárad ki, de azért jó, ha letakarva áll, és légmentes helyen, mondjuk visszateszed a hideg sütőbe, mikróba.Én maga a tészta is olyan, hogy puha kellemes hidegen -melegen is.
2016. nov. 11. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!