Lehet kicsit korai, de mi lesz nálatok karácsonykor a menü?
nálunk minden évben ugyan az körülbelül
töltött káposzta, rántotthús, rántotthal, tepsiben sült baconbe tekert hús, köretnek ezekhez krumplipüré, petrezselymes krumpli, kukoricás rizs, salátaként majonézes krumpli, és francia saláta
sütinek tiramisu, méteres kalács, mézeskalács, és bejgli, ha kapunk a szomszédtól, olyat nem igazán tudunk jól csinalni :D
Leves: tejszínes gyümölcs leves, húsleves,
Főétel: tejfölös fogas rizzsel, salatakkal
Desszert: aranygaluska, mézes zserbó, mindenféle amit kérnek és mézeskalács. remélem tudtam segíteni
Aznap eldöntöm, hogyan eszem a tojást és a zöldségeket :) Illetve megyünk rokonságba, ott rántott dolgok szoktak lenni rizzsel, savanyúsággal. Sütit viszek, ebből csak a mézes tuti, az az egyetlen étel, ami számomra karácsonykor kvázi kötelező s még én is tudom szépre díszíteni, pedig kézügyességem nincs olyan sok. Cukorbeteg a rokon, így igyekszem óvatosan bánni a mézzel (egy kevés tuti belefér neki, eszik sokkal rosszabbakat is), főleg, hogy én kevésbé bírom a cukrot, mint ő, csak nem lesz nagy bajom, mindössze fáj. Tuti lesz alternatív süti, sós is.
Anyámnál mindig franciasaláta volt kaszinótojással karácsonykor, ez csábító ötlet, mert nagyon szeretem. Ráadásul 5 év után olykor újra eszem tejfölt, úgyhogy erre komoly esély van.
A mi menunk pedig halászlé, sült kacsacomb hagymás tört krumplival. Megtetszett az aranygaluska, vagy a mákos guba...valamelyiket tuti elkészítem! Na meg biztos lesz aszaltszilvaval töltött csirkemell is valamiken majonézes salátával.
A sütiket meg nem tudom.
Koszi, mentek a zold kezek 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!