Mi lesz hétvégén a menü?
Vendégeink lesznek. libaleves medvehagymás burgonya gombóccal , liba sült kacsa sült párolt káposzta , dödölle , hagymás tört burgonya , knédli .
Desszert. Karamellás krémes , puha magos sajtos rúd.
Holnap rántott cukkini, rántott kelkáp. petrezselymes krumpli, paradicsom saláta.
Vasárnap fagyóból ki a resztelt májat, bulgurral, esetleg nokedlivel, hordós káposztával. Délutáni-esti nasi egy kis palacsinta, kakaóval, túróval. Majd látom.
Nem szoktuk tudni előre, de a héten nem főztem meg a karalábét, így holnap bizonyára karalábéfőzelék lesz, sajtos sült habbal.
Vasárnap van esély lencselevesre, de valamikor paradicsomos káposztát is szeretnék :) Aztán mindenki eszi azzal, amivel akarja, a párom nyilván rizzsel és tojással, én magában és ipari mennyiségben. Akármi is lesz, kint főzzük bográcsban, embertelenül sok fánk van, túl gyorsan termelődik.
Gondolom, közös édesség is lesz (mert a párom mindennap süt magának több mikrós rizssütit), de hogy csokitorta vagy fagyi vagy mindkettő, azt még nem tudhatom. Tojásból lesz, az bizonyos.
Párommal kettesben leszünk.
Gyrost sütök holnap, vasárnap pedig borsóleves, pörkölt nokedlivel, és csokiszuflét sütök.
Szombat:
Lebbencsleves
Rántott hal gombás rizzsel és görög salátával
Vasárnap:
Zöldségleves
Bolognai spagetti
Itt találsz néhány variációt a rántott kelkáp-ra.
Én ezek közül a cikkekre vágott módszert szoktam...
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__42..
Ma sárgaborsó főzelék volt, tetejére sütöttem ropogós hagymakarikákat, fasírt.
Holnap sült csirkecombok, gombaszósz vadasan, krumplikrokettel.
"csokitorta vagy fagyi vagy mindkettő, azt még nem tudhatom. Tojásból lesz, az bizonyos"
Valaki árulja el nekem a titkot, hogyan kell tojásból csokitortát készíteni? Múltkor próbálkoztam a fából faragott májkonzervvel, de nem lett finom. A tojásból formált csokitorta milyen? 🙃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!