holnapután: gyrost csinálok, sütök hozzá pitát és mellé meg kráter szeletet
2011. márc. 13. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
2/19 anonim válasza:
Ma töltött dagadót csinált a párom, krumplipürével, és sült almával...isteni finom volt.
Holnap húslevest főzök házi cérnametélttel, utána túrós palacsinta lesz.
A keddit még nem tudom, de leves biztos marad holnapról, szilvás gombócot régóta szeretnék csinálni, lehet az lesz, de igazából még egy ebédre való dagadónk is maradt ma, azt is meg kell valamikor enni.
2011. márc. 13. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
3/19 anonim válasza:
Ma a szokásos vasárnapi ebéd.Húsleves, zöldségek és rántott csirkemell.
Holnap lángos lesz. Kedden pedig pogácsa lesz.
2011. márc. 13. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
4/19 anonim válasza:
Tegnap gombapörkölt volt tárkonyos jércelevessel, ma megettem a leves maradékát és csináltam tejszínes-gombás-sajtos csirkemellet, ebből szerintem marad holnapra is. Ha igen, akkor holnap nem főzök, juhé, ha nem, akkor spenót vagy tökfőzelék lesz, lévén ez van itthon. Holnapután már tuti, hogy főzelék, amelyik megmarad :) Meg vannak ilyen instant leveseim, abból megfőzök egyet. Sajnos dolgozom a hosszú hétvégén, nincs túl sok időm főzőcskézni...
2011. márc. 13. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
5/19 anonim válasza:
Tárkonyos csirkemelles sajtgombócos leves, joghurtos csirkemell párolt zöldségekkel és rízzsel és tejszínes, gombás csirkecomb rízzsel.
2011. márc. 13. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
6/19 A kérdező kommentje:
Ez a sajtgombócos leves nagyon finom lehet. Hogy készül?
2011. márc. 13. 17:34
7/19 anonim válasza:
Egy csirkemellet, lehetőleg csontosat megfőzöl egy erőleveskockával. Ha puhára főtt, ki kell szedni, lefejteni a csontról és szálakra szedni vagy felkockázni.
Reszelt sajtba egy tojást belekeversz, tárkonyt adsz hozzá és annyi lisztet, hogy összeálljon, gyúrható legyen, így gombócokat formálsz belőle.
Az erőlevesbe visszateszed a csirkemelldarabokat, öntesz bele egy doboz főzőtejszínt, majd a gombócokat is beleteszed és összefőzöd, a tetejét tárkonnyal meghinted, és kész is.
Az arányokat nem mindig könnyű eltalálni, de egyszerű, kímélő recept és szerintem nagyon finom. :)
2011. márc. 13. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
8/19 anonim válasza:
Ma pulykasült volt tökfőzelékkel. Holnap karalábleves, debreceni pároskolbászt sütök, krumplipürével, káposzta salátával. Kedden sertésmájból csinálok tejfölös-fokhagymás szeletet, krumplipüré biztosan marad hozzá.
Ma zöldborsóleves és paradicsomos húsgombóc volt a menü, a levesből dupla adagot főztem, tehát maradt belőle. Ehhez holnap csinálok egy kis tojásos nokedlit fejes salátával. Kedden meg alighanem csirkemellből csinálok valami szószos-ragus dolgot (mondjuk tejszínes-gombás csirkét), köretnek meg rizst.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!