Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krémtortát készítenék kevés...

Krémtortát készítenék kevés tésztával, nulla tudással, szív formával vagy dekorációval. Mit ajánlatok?

Figyelt kérdés

Nulla tudással (soha nem sütöttem és nem főztem semmit :S / ffi. vagyok) szeretnék egy finom krémtortát készíteni, amiben nem a tészta dominál, sőt, abból minél kevesebb legyen benne. Mint pl. egy joghurttorta, de nem az, pl. oroszkrémtorta. Teljesen fehér kinézetet szeretnék (pl. tejszínhab bevonat), és a tetejét valami piros gyümölccsel vagy díszítőelemmel kiraknám. Nincs szív tortaformám, és az egész városban nem is kaptam. Az sem baj, ha kör alapú, majd kirakom a szívet a tetején.

Így megoldhatnám a szív alakot: [link]

de akkor már veszek kész piskótatésztát a CBA-ban, és kivágom abból a szivet. Milyen tortát tudtok nekem ajánlani? (A végsőkig elszánt vagyok!)


2010. ápr. 28. 08:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Gyümölcstorta, sztm jó ötlet lenne.


Veszel kész piskótalapot kivágod a szív alakot, csinálsz egy főzős vanília pudingot (vagy eprest -az rózsaszín) - a tasak hátulján rajta van, hogy hogy kell elkészíteni. Rákened a piskóta tetejére - a tetejét kirakod eperrel és valamilyen tortazselét teszel a végén rá (lehet kapni színteletn, de pirosat is -szintén rajta van az elkészítés módja)


Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal is díszítheted.

2010. ápr. 28. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

Szia, köszi a választ!


Ennél kicsit bonyolultabb tortára gondoltam, bár teljesen jogosan írtad ezt a megoldást, mert ilyen kezdőknek mint én :) így könnyebb biztosra menni. Azonban sem időt sem energiát nem sajnálva, a nagyobb siker reményében magasabbra tervezem tenni a mércét magammal szemben.


Köszi mégegyszer!

2010. ápr. 28. 09:20
 3/13 anonim ***** válasza:

Tűzoltó szelet

A tésztához:

15 dkg liszt

1 kk sütőpor

1cs vaníliás cukor

8 dkg porcukor

8 dkg margarin

1 tojás

Krémhez:

1 üveg magozott meggykompót

2 cs vaníliás pudingpor

2 ek cukor

csipet fahéj

víz

A morzsához:

10 dkg porcukor

10 dkg liszt

6 dkg margarin

1 kk őrölt  fahéj

Tetejére:

4 dl Hulala

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.

1.A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A levet felfogjuk!

2.A krémhez a pudingot, a cukorral, csipet fahéjjal felfőzzükk 8 dl meggylében (1 ü meggylé + víz keveréke).

3.A krémet még forrón a meggyre öntjük.

4.Erre rámorzsoljuk a morzsához valókat (morzsalékosra gyúrjuk a kezünkkel).

5.Lassú tűznél sütjük.

6.A tésztát szeetelés előtt teljesen kihűtjük.

7.4 dl tejszínt habbá verünk és ezt kenjük a tetejére,villával meg csíkozzuk és fahéjat szórunk rá, de csak módjával!!!

sütési hőfok: 150 °C

tepsi mérete: 25x20 cm


[link]

2010. ápr. 28. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
(Oroszkrémtorta, túrótorta, vagy valami hasonló, amiben gondolkodom.)
2010. ápr. 28. 09:22
 5/13 A kérdező kommentje:

Kedves tűzoltószeletes kommentelő,


köszönöm Neked is a beírást, felveszem a lehetőségek körébe! A tészta sütése egy kicsit rémisztően hangzik számomra, de nincs számomra lehetetlen. :)


Üdv!

2010. ápr. 28. 09:27
 6/13 anonim ***** válasza:
72%

Az egyszerű! Egyszerűen összekevered a hozzávalókat, bele töltöd a szivecske formádba és sütöd kb.25 percet, mad egy fokpiszkivel vagy villával beleszúrsz és ha nem ragad rá semmi akkor kész van...

De utánna nézek egy bevállt orosztortának..

2010. ápr. 28. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Nah itt is van. Gyakorin kaptam amúgy...először megnlzheted majd legközelebb..


"Szia, nekem van egy házi oroszkrémtorta receptem. Nagyon finom és sokszor csináltam, de szerintem nem olyan mint a bolti.(Finomabb)

hozzávalók:

-tortalap vagy piskóta 3 részre vágva(a bécsi tortalap eleve 3 részből áll.)

-1 l tej

-3 cs vanilia puding

-4 tojás

-4+4 kanál cukor

-1 dbz ananászkonzerv

-rum aroma

-3 deci tejszín + 1 habfixáló


a tojás sárgájákat a 4 kanál cukrot és a 3 pudingot a liter tejjel összefőzzük. jó sűrű lesz. A tojások fehérjét felverjük a 4 kanál cukorral és a forró vaniliakrémbe keverjük lassan hogy ne törjön.

Az ananászról leöntöd a levét és belekevered a rumot.Ezzel a tortalapokat meg kell locsolgatni itt vigyázz ha túlöntözöd szétesik a piskóta.

A lapokta ezután ananászt szórsz és krémet kensz, megint lap -ananász-krém. A végén kívülről is bekened körbe és a tetejét. A tejszínt felvered a habfixálóval és tetszés szerint ananásszal és habbal díszíted a tetejét.


Én szoktam barackbefőttel is csinálni mert az ananászt nem mindenki szereti.

Nagyon finom remélem kipróbálod."

2010. ápr. 28. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:

Na, köszönöm a többieknek is!


Ez az alsó lesz az én tortám. :)


Köszönöm mégegszer kivétel nélkül Mindenkinek!

2010. ápr. 28. 10:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Szivesen...valójában csak ketten válaszoltunk:))

Nah de aztán irj, hogy sikerülte...

2010. ápr. 28. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Jaj, még 1 kérdés: mikor a lapra teszek 1 adag krémet, akkor annak tortaformában kell lennie, hogy ne jöjjön ki a lapok között a krém, és mondjuk hűtőbe tenni hogy megdermedjen? Vagy hogy fog az ott maradni? Ha mondjuk úgy lesz, hogy 1-2 cm magas lap, és rá pl. 2-3 cm krém emeletenként, akkor az hogy nem folyik ki oldalt? Vagy nem lehet, hogy ilyen sok krém legyen benne? (Bocsi, totál kezdő vagyok. :S)
2010. ápr. 28. 11:20
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!