Krémtortát készítenék kevés tésztával, nulla tudással, szív formával vagy dekorációval. Mit ajánlatok?
Nulla tudással (soha nem sütöttem és nem főztem semmit :S / ffi. vagyok) szeretnék egy finom krémtortát készíteni, amiben nem a tészta dominál, sőt, abból minél kevesebb legyen benne. Mint pl. egy joghurttorta, de nem az, pl. oroszkrémtorta. Teljesen fehér kinézetet szeretnék (pl. tejszínhab bevonat), és a tetejét valami piros gyümölccsel vagy díszítőelemmel kiraknám. Nincs szív tortaformám, és az egész városban nem is kaptam. Az sem baj, ha kör alapú, majd kirakom a szívet a tetején.
Így megoldhatnám a szív alakot: [link]
de akkor már veszek kész piskótatésztát a CBA-ban, és kivágom abból a szivet. Milyen tortát tudtok nekem ajánlani? (A végsőkig elszánt vagyok!)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Gyümölcstorta, sztm jó ötlet lenne.
Veszel kész piskótalapot kivágod a szív alakot, csinálsz egy főzős vanília pudingot (vagy eprest -az rózsaszín) - a tasak hátulján rajta van, hogy hogy kell elkészíteni. Rákened a piskóta tetejére - a tetejét kirakod eperrel és valamilyen tortazselét teszel a végén rá (lehet kapni színteletn, de pirosat is -szintén rajta van az elkészítés módja)
Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal is díszítheted.
Szia, köszi a választ!
Ennél kicsit bonyolultabb tortára gondoltam, bár teljesen jogosan írtad ezt a megoldást, mert ilyen kezdőknek mint én :) így könnyebb biztosra menni. Azonban sem időt sem energiát nem sajnálva, a nagyobb siker reményében magasabbra tervezem tenni a mércét magammal szemben.
Köszi mégegyszer!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tűzoltó szelet
A tésztához:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1cs vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 tojás
Krémhez:
1 üveg magozott meggykompót
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek cukor
csipet fahéj
víz
A morzsához:
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg margarin
1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
4 dl Hulala
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.
1.A lecsöpögtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A levet felfogjuk!
2.A krémhez a pudingot, a cukorral, csipet fahéjjal felfőzzükk 8 dl meggylében (1 ü meggylé + víz keveréke).
3.A krémet még forrón a meggyre öntjük.
4.Erre rámorzsoljuk a morzsához valókat (morzsalékosra gyúrjuk a kezünkkel).
5.Lassú tűznél sütjük.
6.A tésztát szeetelés előtt teljesen kihűtjük.
7.4 dl tejszínt habbá verünk és ezt kenjük a tetejére,villával meg csíkozzuk és fahéjat szórunk rá, de csak módjával!!!
sütési hőfok: 150 °C
tepsi mérete: 25x20 cm
Kedves tűzoltószeletes kommentelő,
köszönöm Neked is a beírást, felveszem a lehetőségek körébe! A tészta sütése egy kicsit rémisztően hangzik számomra, de nincs számomra lehetetlen. :)
Üdv!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az egyszerű! Egyszerűen összekevered a hozzávalókat, bele töltöd a szivecske formádba és sütöd kb.25 percet, mad egy fokpiszkivel vagy villával beleszúrsz és ha nem ragad rá semmi akkor kész van...
De utánna nézek egy bevállt orosztortának..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nah itt is van. Gyakorin kaptam amúgy...először megnlzheted majd legközelebb..
"Szia, nekem van egy házi oroszkrémtorta receptem. Nagyon finom és sokszor csináltam, de szerintem nem olyan mint a bolti.(Finomabb)
hozzávalók:
-tortalap vagy piskóta 3 részre vágva(a bécsi tortalap eleve 3 részből áll.)
-1 l tej
-3 cs vanilia puding
-4 tojás
-4+4 kanál cukor
-1 dbz ananászkonzerv
-rum aroma
-3 deci tejszín + 1 habfixáló
a tojás sárgájákat a 4 kanál cukrot és a 3 pudingot a liter tejjel összefőzzük. jó sűrű lesz. A tojások fehérjét felverjük a 4 kanál cukorral és a forró vaniliakrémbe keverjük lassan hogy ne törjön.
Az ananászról leöntöd a levét és belekevered a rumot.Ezzel a tortalapokat meg kell locsolgatni itt vigyázz ha túlöntözöd szétesik a piskóta.
A lapokta ezután ananászt szórsz és krémet kensz, megint lap -ananász-krém. A végén kívülről is bekened körbe és a tetejét. A tejszínt felvered a habfixálóval és tetszés szerint ananásszal és habbal díszíted a tetejét.
Én szoktam barackbefőttel is csinálni mert az ananászt nem mindenki szereti.
Nagyon finom remélem kipróbálod."
Na, köszönöm a többieknek is!
Ez az alsó lesz az én tortám. :)
Köszönöm mégegszer kivétel nélkül Mindenkinek!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szivesen...valójában csak ketten válaszoltunk:))
Nah de aztán irj, hogy sikerülte...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!