Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok olcsó de tartalmas...

Mondanátok olcsó de tartalmas ételeket?

Figyelt kérdés

Amiket eddig összeírtam:

- paradicsomleves

- krumplis tészta

- sztrapacska

- bográcsos lebbencsleves

- petrezselymes hamis fasírt

- tojásleves

- rántott leves

- krumplis tarhonya

- rántott parizer, hagymakarika, máj, virsli rizzsel

- gombapöri

Azon vagyok, hogy ebben a hónapban kicsit spórolósabbra vegyük a figurát, ezeket az ételeket szeretjük és laktatóak is. Írjatok :)

2016. nov. 4. 13:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%
Lasagne, nem tudom neked mennyire olcsó, de nagyon laktató. :)
2016. nov. 4. 17:55
 12/20 anonim ***** válasza:
22%
bácskai rizseshús, nudli,gombóc, csirkepörkölt nokedlivel, egyszerűbb egytálételek csirkecombbal vagy darált hússal, káposztás tészta.
2016. nov. 4. 17:58
 13/20 anonim ***** válasza:
26%

Érdekes, hogy az úgy nevezett minőségi éhezés fogalmát csak egy ember említette meg, mert amit itt felsorolt a kérdező, tényleg az.

Az emberi szervezet működéséhez nem elég, ha tele van a hasad, a megfelelő fehérjékhez, szénhidrátokhoz, zsírokhoz, vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz is hozzá kell jutnia.

A fenti étrend rossz (gyors felszívódású) szénhidrátokban és rossz (telített) zsírokban gazdag, ellenben hiányolja a lassú felszívódású szénhidrátokat,a telítetlen zsírokat, fehérjéből, vitaminból és ásványi anyagból NAGYON kevés van benne. Így hosszútávon nem jelentene mást a szervezet számára, mint betegeskedést, rossz közérzetet, levertséget.

A tésztákkal nincs baj, ha teljes kiőrlésűek, de ha olcsó köretet kerestek inkább rizst vegyetek. A gabonák, pl. árpa, kuszkusz is jó és olcsó megoldások, valamint a hüvelyesek mint a lencse, babfélék - amelelett hogy nagyon laktatnak, remek fehérjeforrások.

A szemét párizsi, virsli helyett ha húsra költötök már inkább színhúst vegyetek, ne iparilag feldolgozott, hormonos-tartósítószeres-génmódosított szójás szemetet.

Jó ételek a főzelékek, krémlevesek, zöldségfasírtok, rakott zöldségek, pörköltfélék rizzsel, natúr húsok zöldségkörettel, stb.

Abból, amit felsoroltál szinte semmi nem túl egészséges.

2016. nov. 4. 18:20
 14/20 A kérdező kommentje:

Nyilván nem ezen élnénk variálnám az ételeket. Csak most először leírok egy csomó receptet h utána tudjak válogatni.

- borsópörkölt

- borsóleves

- hamis fasírt

- gombás rizs

illetve emellett mi esszük a sok gyümölcsöt erre nem sajnáljuk a pénzt csak most kitaláltam, hogy amint ezeket a recepteket összeírom csinálok egy családi túlélő programot

annyi jó receptet találtam rizs hús saláta

2016. nov. 4. 20:10
 15/20 A kérdező kommentje:

Egy blogon találtam és egyébként nagyon jó mókának tartom h olcsó kajákat állítsak össze jól lakjunk tartalmasan stb közben pénzt is szeretnék spórolni a célom az h ezzel a tervvel kifizessük a telefonszámlát mert úgy néz ki azzal csúsznunk kell de jó lenne ha az ételen ki tudnám spórolni

egyelőre csak írjatok recepteket a többit én majd összeállítom

2016. nov. 4. 20:14
 16/20 A kérdező kommentje:

Meg mivel még kezdő vagyok ezekből is rengeteget tanulok szóval hozzatok még recepteket légyszi

zsömléét kenyérét kifliét is szívesen fogadom

2016. nov. 4. 20:16
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

Zöldséges sárgaborsóleves

Pirított csirkemáj, főtt burgonya, céklasaláta

Rizses csirkeszárny

Libanyak becsinált leves

Pásztortarhonya

Csontleves daragaluskával, zöldségekkel

Grízes tészta lekvárral

Kapros káposztafőzelék pirított virslikarikákkal

Rántott zeller, hagymás rizs

Puliszka pirított paprikával és hagymával

2016. nov. 4. 20:54
 18/20 anonim válasza:
31%

Paradicsomleves

Krumplis teszta

Sztrapacska

Bogracsos lebbencsleves

Petrezselymes hamis fairt

Tojasleves

Rantott leves

Krumplis tarhonya

Rantott parizer, hagymakarika, maj, virsli rizzsel

Gombapori

2016. nov. 4. 22:12
 19/20 A kérdező kommentje:
Kosz h az enyeimet lemasoltad 😀
2016. nov. 5. 06:31
 20/20 A kérdező kommentje:
De tobbieknek koszi 😊
2016. nov. 5. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!