Miért nem tudok főzni? Miért van az, hogy mindent elrontok?
Az utóbbi időben mindent elrontok pedig próbálok megtanulni főzni, hogy mire 6 hónap múlva megszületik a babám, tudjak jól főzni. De mostanában szinte minden a macskáknak megy... legutóbb tökfőzeléket csináltam. Azt olvastam a receptben, hogy pici ecetet kell bele rakni mikor fő én beleraktam pici ecetet. Utána akárhogy ízesítettem, ecetes maradt. A lencsefőzelék kuka lett, mert kihagytam belőle a hagymát, a fokhagymát, és ecetes íze volt. Másnap lesütöttem a csülköt hagymás krumplival, de nem raktam bele vizet, meg nem fóliáztam le. A rakott krumpliból kifelejtettem a tojást, nem főztem meg elég jól a krumplit, és kizsíroztam az alját amitől paprikás krumpli jellege lett ami jelen esetben nem lábasban hanem tepsiben sült... -.- Suliba menet vettem két hambit hogy jóllakjak. Gyrost csináltam, legutóbb páromnak vittem be a rendőrségre vacsit mert éjszakás volt, gyros tálat, baromi jól sikeredett, megnyalta a tíz ujját. De ez... a tzatziki öntetet só helyett cukroztam -.- Ráadásul azt már nem is mondom, hogy a gyros alapba volt egy pác és volt egy öntet szerintem a fokhagymás öntettel pácoltam be a húst. -.-Tegnap almás pitét sütöttem, leírtam magamnak, hogy 25 dkg vaj kell, fél kgt raktam bele, 50 dkg liszt kell, és csodálkoztam, hogy miért nem áll össze a tésztám. Párom kiköpte, mikor megkóstolta. Ma fanta szeletet akartam sütni, hogy holnap jön hozzánk párom haverja bográcsozni, de a tészta kuka lett. Párom akármit csinál, isteni. Tegnap tárkonyos-tejszínes gombalevest csinált vacsira szemre, múltkor toroskáposztát, hogy nálunk volt barátnőm. Mindent meg tud csinálni a pörkölttől a sütiig mindent. Azt mondja, imádja a bénázásomat látni, meg hogy próbálkozom, de engem már zavar, hogy az utóbbi időben mindent elrontok. Pörköltet azt már tudok csinálni de hát nem ehetünk minden nap pörit? Ráadásul nem először sütöttem csináltam már muffint, máglyarakást, almásat, zserbót és azok finomak lettek. Szóval nem értem. Miért vagyok ilyen bamba? Mindig úgy akarok főzni, mint nagymamám és mindig elsírom magam, ha nem lett olyan az íze, mint az ő pörijének vagy akármilyének (hormonok).
22L
Figyelj oda! Ne mással foglalkozz, hanem egyszerre egy dologgal. Így igaza van a mamádnak, tényleg csak pocsékolsz. Hidd el, sokkal hatékonyabb leszel, mint amikor mindenbe csak belekapsz. Ha főzöl, akkor csak arra figyelj. Ha takarítasz, akkor csak arra. Hamarosan anya leszel, ha a gyerek leborul az asztalról, az a te hibád lesz, mert nem figyeltél.
Először csinálj zacskós alapokkal ételt (itt sem árt odafigyelni, nem úgy, mint a gyrosnál). Ha már megy, próbáld alap nélkül, valódi alapanyagból.
Csinálj egyszerű ételeket.
Pörkölt már megy, abból sokfelé elindulhatsz. Paprikás krumpli, tojáspörkölt (főtt tojásból), zöldségpörköltek (gomba, borsó, zöldbab stb), gulyás, rizses hús, sós palacsintába is töltheted, sajttal-tejföllel leöntve, sütőben kisütve nagyon finom. Máris egy csomó étel, amit kevés eséllyel rontasz el.
Azt nem tudom, hogy miért rontasz el mindent, de többen javasolták Horváth Ilona szakácskönyvét, amihez én is csatlakoznék, szerintem nagy segítségedre lehet.
A másik: interneten keress rá az apróséf oldalra, nagyon sok receptet próbáltam már ki onnan, sikerrel. Lépésről-lépésre leírnak mindent, fényképekkel illusztrálnak mindent (igen, még azt is, hogy vágd fel a hagymát), hátha neked is beválik.
Terhes vagy, nem csoda, hogy szita az agyad :) Sokan ilyenkor eléggé feledékenyek, majd lesz ez jobb is. Szerintem ne tegyél ecetet semmilyen főzelékbe. Majd utólag beleteszi aki úgy szereti.
Nem javaslok semmilyen szakácskönyvet. Főzz együtt valakivel, aki tud és írj saját receptet az alapján, amit kimértek, csináltok. Nekem is saját füzetkém van. Segít, ha többször olvasod a receptet és előkészíted a hozzávalókat. Főzés közben ne zavarjon semmi, csak azzal foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!