Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha néha rámjön a...

Mit tegyek, ha néha rámjön a "depresszió", és olyankor rossz döntések sorát hozom, éw mindent elrontok?

Figyelt kérdés
Nem vagyok depressziós, csak van, hogy rám jön egy olyasmi érzés, amikor csak sírni tudok, gyűlölöm magam, úgy érzem nincs remény, és meg akarok halni, de ez általában 1-2 nap alatt elmúlik, utána meg ugyanúgy találok motivációt, és nevetek, és csinálom a dolgom, szóval "normális" életet élek. Csak az a baj, hogy amikor rámjön ez az egész, teljesen bezárkózom, elküldök mindenkit és nem csinálok semmit, a síráson és az önsajnálaton kívül. Ebből persze a körülöttem levők csak annyit vonnak le, hogy lusta vagyok, és bunkó. Pedig nem akarok ilyen lenni, és megbántani sem akarom őket, csak ilyenkor nem tudok máshogy viselkedni. Nincs kedvem semmihez, és egyedül szeretnék maradni a depresszív zenéimmel, és gondolataimmal. Tudom hülyeség, de nem tudok már ezzel mit kezdeni. Nagyon rosszul esik, hogy mások azt hiszik direkt mondom le a találkozót, mert lusta vagyok odatolni a képem. Azért mondom le, mert nem bírok felkelni az ágyból. :( Csak ezt nem merem elmondani senkinek, mert félek, hogy még ennél is hülyébbnek néznek, mert elítélnek, vagy nem hisznek nekem, és akkor már hazug is leszek. Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek? Ez normális egyáltalán?
2016. okt. 8. 20:56
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, meg ilyenkor úgy vagyok vele, hogy semmi sem érdekel, és ha ígyis meghalok, akkor minek csináljak bármit is, ezért nem tanulok, és másnap meg, mikor már jobban leszek, rendesen megszívom ennek a hozzáállásnak a levét. (És ez csak egy dolog a sok közül, amit ilyenkor csinálok ill. nem csinálok.)
2016. okt. 8. 20:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Normális, a kamaszkori hormonok viharai okozzák. De azért ha már a bukás is felmerül, akkor fordulj iskolapszichológushoz!

Addig meg: határozd el, hogy márpedig x időt (mondjuk fél órát legalább, vagy ilyesmi) minden nap szánsz a tanulásra, akkor is, amikor nagyon magad alatt vagy, és azt is, hogy depisen nem hozol döntéseket, csak akkor, amikor jó passzban vagy.

2016. okt. 8. 21:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ:) Jó tudni, hogy ez akkor normális. Csak nagyon rossz:( De remélem lassan elmúlik.

Amúgy jó tanuló vagyok viszonylag, szóval ez nem gond, csak amikor ilyen időszakok jönnek, becsúszik egy-egy 1-es, 2-es, és azt javíthatom egész évben. (Így mindneből csak 4-es vagyok, de szerintem még ez is jó.)

Nem döntést hozni ilyenkor viszont nehéz, ezt nem tudom, hogy kivitelezzem. Meg a baj az, hogy lemondom a találkozókat, és ezzel megbántok embereket. De én nekem ilyenkor nem megy semmiféle olyan dolog, amiben társaságban kell lennem.

2016. okt. 8. 21:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát, azért néha megpróbálhatnád. Lehet, hogy csak elindulni nehéz, aztán közben már megjön a kedved. Talán épp attól, hogy emberek között vagy.

A négyes átlag tényleg jó, ez az időszak meg elmúlik lassacskán, kitartás! :))

2016. okt. 8. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!