20 éves fiú vagyok és sokszor úgy érzem, hogy depressziós vagyok, szorongok, rossz a kedvem. Néha meg tiszta happy vagyok. Hallottam van ilyen "betegség" mi tévő legyek?
néha már azon gondolkozok ,hogy jobb lenne meghalni vagy jobb lett volna meg se születni...
először is az bánt engem, hogy diszkalkuliás vagyok ( matekból felmentett már elég rég óta) és ezért a tanárok és 1-2 ember is lenéz, hülyének tart.
barátaim is alig vannak, csajokról meg ne is beszéljünk egyszerűen nem jön össze 1 hónapos volt a leghosszabb kapcsolatom azóta semmi... most nyáron elszeretnék menni melózni, de félek a melótól, hogy normálisan eltudom-e végezni stb ilyenen parázok... és azt nézem, hogy többi oszt társamnak, haverjaimnak minden jó meló,buli,csajok nekem meg semmi :(
változtassak az életemen??? vagy mit csináljak?
pszichológus?
Én elfogadom, hogy van diszkalkulia, de max tized annyi az ebben szenvedő diák mint amennyit diagnosztizálnak. A többség simán csak lusta, és rossz matekból, aztán kell egy kiút. Én is voltam kettes nyolcadikban, akkor lehet én is lehettem volna diszkalkuliás, helyette inkább kitüntetett mesterdiplomát szereztem a BME-ről.
Biztos vagyok benne, hogy egy diszkalkuliával tanulást feladó gyerek várható jövedelme és élettartama alacsonyabb mint egy vele azonos pályán haladó, de matekozó gyereké.
Persze matematikai logika és racionalitás nélkül is el lehet lenni nyilván, csak aztán akkor tessék nyomni azt amiben komparatív előny van. Posztoló, ne aggódjál, fiatal vagy még, de kezdd el fejleszteni magad, tanulj nyelvet, menj el önkénteskedni, csinálj online kurzusokat szabadidődben, szerezz kapcsolatokat, stb. Valamikor el kell kezdeni, minél később, annál kisebb hatásfokkal működik.
Hát, védd meg magad. Mondd, hogy dolgozol az ügyön, egyébként pedig számos olyan aspektus van a vendéglátáson belül is, amihez nem kell matek.
Amúgy tényleg érdemes lenne dolgozni az ügyön.
"kitüntetett
mesterdiplomát szereztem a BME-ről."
De jó, h ezen az oldalon mindenki vörös, piros, mester diplomás, természetesen csakis a BME-ről meg az ELTE-ről..
Minden valószínűség szerint - ha tényleg ennyire változó a hangulatod, és sötét gondolataid vannak - az első válaszolónak van igaza, és bipolária, másnéven "maniaco-depressiv", mániás depresszió nevű betegségben szenvedsz.
Először talán a kezelőorvosotokhoz menj el, ő majd megmondja, hogy szükséged van-e pszichiáter - és NEM pszichológus! - segítségére.
Ezt a betegséget, ha teljesen gyógyítani nem is tudják egyenlőre, a lithiumos gyógyszerek állandó szedésével jóformán teljesen vissza tudják szorítani.
Van ilyen beteg a családomban, azért ismerem aránylag elég jól a szimptómákat.
Ne csüggedj, feltétlen menj orvoshoz! Minél előbb, annál jobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!