A búzasikért lehetsz lisztként/liszt helyett használni?
Figyelt kérdés
Kaptam egy zacskó 100% sikért. Soha nem dolgoztam még ilyennel, tudom hogy liszt mellé lehet használni, de funkciónál lisztként is? vagy csak keverve jó?2016. okt. 22. 23:36
1/3 TR75 válasza:
Nem. Sikérrel lehet javítani a liszt tartását, de amúgy liszt helyettesítésére nem jó.
2/3 Ignis Subdialis válasza:
Nem lehet lisztként használni, vízzel keverve egy ragacs lesz belőle és épp emiatt a tulajdonsága miatt fontos a tésztákban. A sikér (glutén) csak egy összetevője a lisztnek, ami a tészta állagáért felel, s mivel a BL55-ös egyszerű lisztnek és a rozslisztnek is általában alacsony a sikértartalma, érdemes hozzákeverni kenyérnél, kelt tésztáknál. (A sikértartalom attól is függ hol termett a búza, a kelet-magyarországi búzákban általában több a sikér, a magyarországi búzát meg épp a világviszonylatban magas sikértartalma miatt importálták mindig is előszeretettel.)
3/3 anonim válasza:
Vegák húsuzánzatot csinálnak belőle
Amúgy kenyérsütéskor javítja az esélyeid, h jó lesz a kenyér, ha teszel belőle a liszthez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!