Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudom miért de a borsófőze...

Nem tudom miért de a borsófőzelék nem akar nekem besűrűsödni. Vajon párolom a borsót, utánna 2 kanál liszt, felöntöm tejjel. De leveses marad hiába adok hozzá még lisztet. Tuti receptet kérhetek?

Figyelt kérdés
2016. szept. 30. 13:51
 1/3 anonim ***** válasza:
A lisztnek be kell sűrítenie. Nincs más recept. Én a lisztet valamilyen zsiradékkal összekeverem, és úgy teszem bele.
2016. szept. 30. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Rászórom a lisztet, alaposan összekeverem a borsóval, és utána öntöm fel.

Ha fehér liszttel csinálod, tuti jónak kell lennie.

Esetleg próbálj meg valamivel több lisztet és kevesebb tejet önteni rá, majd amikor már kezd besűrűsödni, akkor lehet még további tejet.


Ha nem fehér liszt, hanem bármilyen Gluténmentes, akkor abból pontosan az az alkotórész hiányzik, amitől be tudna sűrűsödni.

Ez esetben liszt helyett: 1-2 ek borsót pürésíts össze, azt kavard bele a többihez, és úgy rá a tejet. Vagy használj utifűmaghéj-at sűrítésre, de GM liszttel nem fogsz boldogulni.

2016. szept. 30. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Fél krumplit lereszelve a legkisebb reszelőfokozaton gyorsan még belefőzhetsz, az is segíteni szokott.
2016. szept. 30. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!