Van SAJÁT jól bevált recepted olyan sütihez, amit gyorsan össze lehet dobni?
Szövegértés? :)
"SAJÁT jól bevált"
Én ezt szoktam csinálni:
liszt,porcukor,egy margarin,pici só,egy tojás,sütőpor,50 dkg liszthez 2 dl tej.Összegyúrom,fél órát pihen,addig az almát lereszelem,cukor és fahéj bele,ketté veszem a tésztát,kinyújtom,rá az alma ha már kihűlt, másik fele a tésztának mehet rá.Tojássárgával megkenem,megszurkálom,20 perc alatt megsül.
De ezt megcsinálhatod lekvárral,túróval, ami szimpatikus.
Jó sütést! :)
Életképtelenség?
Gondolod, amit a gugli kidob az nem valaki saját receptje, hanem robotok írták ki?
Jó-jó okoska.
Nehogy felmerüljön benned a gondolat, hogy a Marika néni is gyakorizik, de nem fog recepteket felrakosgatni a netre, ide viszont szívesen leírja. :)
Barátom a gugli, csak ez mellé még józan eszem is van. Beee... :)))
Kedves Hármas!
Köszönöm a recepted, ki fogom próbálni!
A lepontozónak meg gratula a színvonalához.
Kefíres bögrés süti
2 dl bögrével mérve
Hozzávalók:
1 bögre kefír
1 bögre cukor
Fél bögre olaj
2 db tojás
2 bögre liszt
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 bögre gyümölcs /apróra vágva, kimagozva/
1. Bekapcsolom a sütőt 180 fok , egy 25x35 cm-es tepsit kivajazok és kilisztezek.
2. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport összekeverem,átszitálom.
3. A kefírt, cukrot, olajat,tojást,sót kikeverem, hozzáteszem a száraz hozzávalókat, gyorsan összeforgatom / nem kell nagyon simára kidolgozni,csak ne legyenek benne liszt csomók/
4. Tepsibe öntöm, elegyengetem és egyenletesen rászórom a gyümölcsöt /lehet kimagozott megy, szilva, kis kockákra vágott alma vagy körte,darabolt ananász...stb/
5. Kb. 30 percig vagy tűpróbáig sütöm.
Magában gyümölcs nélkül is finom, ilyenkor ha kihűlt ketté vágom és megtöltöm lekvárral, de muffin sütőben is sütöttem már. Nekem ez a „váratlanvendég” sütim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!