Milyen bevált SÓS rétes recepted van?
Ezeket szoktam csinálni.
Takács rétes
A karikákra vágott póréhagymát kevés vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a tojásokkal elkevert reszelt sajtot és 2 evőkanál tejfölt. Sűrű kemény, de kenhető rántottat készítünk.
A kihúzott rétestésztát szikkadás után olvasztott zsírral meglocsoljuk, búzadarával meghintjük és megkenjük a tojástöltelékkel. Felgöngyöljük a tésztát, kizsírozott tepsibe helyezzük és tojással megkenjük. A frissen megkent réteseket köménymaggal megszórjuk és előmelegített sütőben így sütjük meg.
Tartármártással tálaljuk.
Velős rétes
A finomra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hártyáitól megtisztított és összevágott sertésvelőt. Sóval, törött borssal majorannával és finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, kevés zsemlemorzsával összefogjuk.
A kinyújtott rétestésztát szikkadás után (vagy a készen kapható és előkészített réteslapot) olvasztott zsírral meglocsoljuk, zsemlemorzsával meghintjük. A tészta szélére helyezzük a tölteléket és felgöngyöljük. Vajjal kikent tepsiben, tetejét tojássá1 megkenve előmelegített sütőben rózsaszínre sütjüJt.
Tartármártással tálaljuk.
Spenotos fetás rétes
35 dkg fagyasztott leveles vagy dupla ennyi friss spenót
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só
fél dl tejszín
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
frissen őrölt bors
feta sajt ízlés szerinti mennyiségben
1 rúd leveles tészta
1 tojás sárgája a kenéshez
A hagymát megpucolom, és apróra vágom. Két evőkanálnyi olívaolajat öntök egy serpenyőbe, és a hagymát fedő alatt megfonnyasztom. Hozzáadom a spenótot, sózom. Belereszelem a fokhagymákat, majd a lángról félrehúzom, és botmixerrel párat beleturmixolok, hogy ne legyen nagyon szálas, inkább krémes legyen az állaga. Hozzákeverem a tejszínt, a zsemlemorzsát és a kissé felvert tojásokat. A masszát sóval kemény habbá verem, és a masszához adom.
A rétes tésztát kitekerem, majd megkenem a spenótos krémet. Rámorzsolom a fetát, majd feltekerem a leveles tésztát. A tetejét megkenem tojással, majd 180 fokon 25 perc alatt pirosra sütöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!