Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen bevált SÓS rétes...

Milyen bevált SÓS rétes recepted van?

Figyelt kérdés
Már csináltam juhtúrós-brokkolist, nagyon finom volt.. a káposztást nem annyira szeretjük. A neten olvasgattam néhány fajtát, de nem fogott meg annyira egyik sem... Ti milyet szoktatok csinálni, és hogy? :) Köszönöm aki ír.
2014. febr. 15. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Általában fagyasztott mexikói zöldség keverékéből szoktam. Forrásban levő vízbe teszem a zöldség etel só, bors bele es ujraforralom. Ha felforrt, le öntöm a vizet, megszorod liszttel es fel öntöm tejjel, majd besűritem. Amikor kihűlt, betöltöm a retest. Kapros tejfölt szoktam adni mellé. A réteslapra néha teszek sovány sonkát, vagy részének egy kis sajtot is a zöldségekhez.
2014. febr. 16. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezeket szoktam csinálni.

Takács rétes

A karikákra vágott póréhagymát kevés vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a tojásokkal elkevert reszelt sajtot és 2 evőkanál tejfölt. Sűrű kemény, de kenhető rántottat készítünk.

A kihúzott rétestésztát szikkadás után olvasztott zsírral meglocsoljuk, búzadarával meghintjük és megkenjük a tojástöltelékkel. Felgöngyöljük a tésztát, kizsírozott tepsibe helyezzük és tojással megkenjük. A frissen megkent réteseket köménymaggal megszórjuk és előmelegített sütőben így sütjük meg.

Tartármártással tálaljuk.



Velős rétes

A finomra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a hártyáitól megtisztított és összevágott sertésvelőt. Sóval, törött borssal majorannával és finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, kevés zsemlemorzsával összefogjuk.

A kinyújtott rétestésztát szikkadás után (vagy a készen kapható és előkészített réteslapot) olvasztott zsírral meglocsoljuk, zsemlemorzsával meghintjük. A tészta szélére helyezzük a tölteléket és felgöngyöljük. Vajjal kikent tepsiben, tetejét tojássá1 megkenve előmelegített sütőben rózsaszínre sütjüJt.

Tartármártással tálaljuk.

Spenotos fetás rétes

35 dkg fagyasztott leveles vagy dupla ennyi friss spenót

1 nagy fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

fél dl tejszín

4 evőkanál zsemlemorzsa

2 tojás

frissen őrölt bors

feta sajt ízlés szerinti mennyiségben

1 rúd leveles tészta

1 tojás sárgája a kenéshez


A hagymát megpucolom, és apróra vágom. Két evőkanálnyi olívaolajat öntök egy serpenyőbe, és a hagymát fedő alatt megfonnyasztom. Hozzáadom a spenótot, sózom. Belereszelem a fokhagymákat, majd a lángról félrehúzom, és botmixerrel párat beleturmixolok, hogy ne legyen nagyon szálas, inkább krémes legyen az állaga. Hozzákeverem a tejszínt, a zsemlemorzsát és a kissé felvert tojásokat. A masszát sóval kemény habbá verem, és a masszához adom.



A rétes tésztát kitekerem, majd megkenem a spenótos krémet. Rámorzsolom a fetát, majd feltekerem a leveles tésztát. A tetejét megkenem tojással, majd 180 fokon 25 perc alatt pirosra sütöm

2014. febr. 16. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Fantasztikusak vagyok, nagyon jókat írtatok, máris próbálom az elsőt.. és a jövő hét folyamán a második válaszoló által írtakat is! :) Köszönöm szépen!!!
2014. febr. 16. 15:22
 4/4 anonim ***** válasza:
én a tv paprikán láttam cukorborsósat nagyon tetszett, de nincs meg sajnos a recept...
2014. febr. 17. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!