Nem túl sok a só, a páclé receptemben?
Figyelt kérdés
Füstölnénk,és lényegében :
2 l páclére számolva 8-10 ek sót javasolnak.
4-et tettem,de mint a méreg olyan sós a lé.
Tudom,hogy fél napos pác alatt csak sóra emlékeztető ízt ad neki,de nekem kicsit drasztikus már így a fele is.
10% sóoldat...
Ezen kívül a többi evidens,babérlevél,hagyma,bors,fokhagyma ,és magyarosság végett szárított erőspaprika,ezt jól átfőzni,és fél napig pácolnánk..
Az a drága jó barkácsszenvedély,ezt is kihozta,hogy ősszel kis füstölt hal legyen a házi füstölőben.
2016. okt. 21. 09:41
1/3 anonim válasza:
Szerintem is sok.
Biztos, hogy ek-t írtak, nem inkább tk, vagy kk???
2/3 anonim válasza:
Régebbi recept szerint 2 kg sóhoz 10 liter víz a jó arány. Ez 2 literre átszámolva 40 dkg sót jelentene.
3/3 A kérdező kommentje:
40 deka.
Anyám...
Ez meg kb 10-15 deka,és még a felét raktam bele.
De 10 ek lett,meglátjuk.
2016. okt. 21. 11:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!