Ha tárcsázni akarunk, csirkemellet, akkor bekéne pácolni vagy valami?
Hozzáértés nélkül lebeszéllek róla. amúgy valóban pácolni érdemes, olajos-mustáros-fokhagymás-kecsapos-fűszeres... stb. pácban. van , aki joghurtos pácot készít. mindegyik finom, de maga a tárcsázás nem gyerekjáték, és ezzel nem kioktatni akarlak, csak óvni, benneteket, lányokat...
Te kérdezted a mennyiséget is ?
IGEN, de mondjuk a pácoláshoz idő kell, nem sütés előtt fél órával kell hozzálátni. Az ilyen bolti pácokban nem vagyok jártas, de nagyfaterom szokott tárcsázni, és ő előző este pácol, ő otthon csinálja a páclevet ilyen fűszerkeverékekből (sültkrumpli!, grill, meg ilyenek, de a sültkrumpli biztos....) Amúgy én is szólok, hogy ne tárcsázzatok, mert ahhoz nem csak tüzet kell rakni, amiben nem hiszem, h annyira jártasak vagytok (rossz tűzzel nemcsak h nem fog sikerülni, de fel is gyújthatjátok a kertet....), hanem a tárcsában az olaj nagyon "köp", nagyon könnyen megégeted magad, és nagyon nehéz benne sütni..., megaztán ott van a kitakarítás...nagyfater nagyon sokáig pucolja: először a vízzel hagyja ott "főni" aztán többször kimossa mosogatószerrel, meg homokkal kidörzsöli belőle a zsírt, aztán..... naszóval, hosszú folyamat. ja, és ha nem is sokat süttök, akkor is 2 óra, mire elég jó lesz az olaj, aztán a húsokat körberakni a tárcsa szélén, aztán néhányat behúzni, aztán cserélgetni, szóval bonyolult és hosszú. Nem ajánlom, inkább serpenyőben süssétek, vagy rácsos grillen, ezeknél kisebb a veszély! Hidd el, szükséges valamennyi hozzáértés, és ha még itt kérdezed a pácolást, akkor nem vagy elég tapasztalt. Én két éves korom óta végignézem mindig, ahogy nagyfater csinálja, többször kikérdeztem erről, mégsem próbálkoznék tárcsázással a haverjaimmal, pedig nyaralni simán elmennék velük. Mindegy, kicsit elkalandoztam. Inkább ne tárcsázzatok, veszélyes! Szia, ha mégis tárcsáztok, sok szerencsét :)
L/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!