Hogyan kell sültsajtot készíteni?
Olyan fajta sült sajtra gondolok ami a boltokban is a sajtos kifli tetején található. Egyszerűen bettenni a sütőbe?
SOS
Tudom mire gondolsz, én teljesen véletlenül jöttem rá melegszendvics készítése során.
Nekem elég régifajta minigrillem van, alul egy kis lemeztálca, azon egy fordítható rács, és egy vastag fűtőszál melegít felülről egy lemez alatt.
Na én a melegszndvicset nagyon megpakolom sajttal (szeletekkel )és addig sütöm, míg folyós nem lesz. Ekkor szokott a kenyerek oldaláról lecsöppenni a folyós sajt, ami elterül a lemezen és gyakorlatilag odasül.
Először be akartam áztatni a tálcát, de észrevettem, hogy a rásült sajt elmozdul, szépen leszedhető, és nagyon finom ropogós, akár egy csipsz.
Alulról nincs fűtőszál, szóval nem ég meg.
Azt nem tudom, hogy direktbe lehetne-e ilyet csinálni, de nekem is felkeltetted az érdeklődésemet :)
Talán, ha nagyon vékony sajtszeleteket tennék a lemezre, és amikor elolvadva elterül, kikapcsolnám a grillt.
Ki fogom próbálni, mert tényleg nagyon finom ez a vékony sült sajtropogós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!