Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezt a bajor csülköt hogy kell...

Ezt a bajor csülköt hogy kell készíteni?

Figyelt kérdés

A páclénél bajba kerültem!

Én felforralnám és kihűteném a páclevet, úgy önteném a csülökre!

Szerintetek?

Ezt a receptet szeretném elkészíteni, nem sült csülköt vagy pékné módra stb.

Készítette már valakií,


2016. okt. 14. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Hol a recept?


Amúgy a sváb-bajor határ mentén élek, és tudtommal nem kell lehűteni. De a recept tényleg nem ártana.

2016. okt. 14. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]


bocsi, tényleg lemaradt :)

2016. okt. 14. 15:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a recept úgy szar ahogy van.


1. a csülköt nem kell napokig állni hagyni

2. húsleveskocka nem kell bele, de ahelyett pl. rozmaring, kakukkfű, oregánó igen.

3. nem sörrel öntögetjük a bajor csülköt, hanem a páclével

4. tálaláskor a tepsiben maradt+fel nem használt páclé keverékét szűrőn átpasszírozzuk, és ezzel tálaljuk az ételt.

5. nem 3 órát főzni és 30 percet sütni kell, hanem egyáltalán nem kell főzni (kivéve, ha a bőrét forró vízben picit be akarod vagdalni), és 2,5-3 órát kell sütni!

6. Fűszerekkel kell bedörzsölni, nem lében főzni.

2016. okt. 14. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocs, azt elfelejtettem írni, hogy a páclében természetesen sör is van.
2016. okt. 14. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor ez egy egyszerű sült csülök, amit már sokszor sütöttem.

2016. okt. 14. 15:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen gyakorlatilag :) Csak a bajor csülköt káposztával meg gombóccal tálalják (knödel+sauerkraut)
2016. okt. 14. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Èn Bajorországban élek, de a belinkelt receptnek semmi köze az ittenihez, ettöl minden bajor a falnak menne ijedtében.


Az itteni recept (németböl fordítottam):


A csülköt (1,2-1,5 kg-os) sóval, borrsal bedörzsölni, 1/4 liter vízzel együtt egy sütöedénybe tenni, lefedve a sütöben kb 2,5 óráig 150-160 fokon sütni, közben a levével kb 15 percenként megöntözni. Másfél óra után egy negyedekbe vágott vöröshagymát tenni mellé. Ha megpuhult (kb 2 óra alatt), akkor a höfokot 250 fokra állítani, 1 dl sörrel bekenni és ropogósra sütni.

A csülköt melegen tartani, az egény alján lévö szafot 1-2 evökanál vízzel feloldani, felforralni, átszürni és a húshoz tálalni mártásként


Ehhez hagyományosan vagy krumpligombócot vagy (német, nem magyaros) zsemlegombócot adnak körítésnek meg párolt savanyúkáposztát.

2016. okt. 14. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tehát semmi pác, csak megfelelően fűszerezni és lassan sütni.

+ a tálalás, attól "bajor"

köszönöm mindenkinek!

2016. okt. 14. 16:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!