Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a pizzatésztát...

Hogy kell a pizzatésztát nyújtani?

Figyelt kérdés

Pizzasütéshez fogtam, mert ugye kell a kihívás. Szerintem szuperül sikerült a tészta, lehet túl jól is? Olyan igazi nyúlós, rugalmas.


Kereket szeretnék, van hozzá sütőforma. Megnéztem 1000 vidit, leírást olvastam, még sem bírom még csak megközelítőleg sem elsajátítani a technikát. Hogy a búbánatban kell?


Sodrófával is alig-alig, de kézzel képtelen vagyok kinyújtani. Olyan mint a gumi, mindig visszarúgja magát. Szeretnék vastagabb szélet, mint a nagyok!!:) Egy tészta golyót már földhöz vágtam. Mi a trükk? Jah, és férfi vagyok, aki lehet többet nem vágyódik a konyhára.

Köszi.


2016. okt. 18. 15:51
 1/9 A kérdező kommentje:
Ez szerint csináltam: [link]
2016. okt. 18. 15:58
 2/9 anonim ***** válasza:

lapítsd ki kissé a tenyered között, majd kezdd el úgy kinyújtani a kezeid között, mint pl. ebben a videoban a néni a lángost 0.35-től

https://www.youtube.com/watch?v=_EgcoIVECVk


Így szét tudod húzni, az oldala pedig vastagabb marad, és ezután tedd le a pizzaformába (de annak előtte lisztezd be a felületét és nyomkodd rá a tésztát hogy úgy maradjon.)

2016. okt. 18. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Illetlen Levesek 4 ***** válasza:

Ez jó recept, az exem nagyon jó pizzákat sütött belőle!

Egyszer én is kipróbáltam, nekem sz#r szárazra sikerült. Vigyázz, ne süsd túl.


Hogy a kérdésre is válaszoljak:

Nyújtásként én csak belegyömöszöltem a tepsibe, nagyjából egyenletesre.

2016. okt. 18. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Hú második, ha nekem olyan könnyen engedelmeskedne a tészta! Nem ragad, nagyon gumis állagú. Igen, a recept állítólag jó. Köszi a válaszokat. Éhen csak nem halok!
2016. okt. 18. 16:09
 5/9 anonim ***** válasza:

én nem szoktam túl bonyolult recept szerint csinálni:

fél élesztő, 2 deci tej, két kanál cukor - felfuttatom, ebbe megy kb. fél kiló liszt, meg egy csipet só, meg egy kicsi víz, meggyúrom, hagyom egy kicsit pihenni, aztán elég jól nyújtható. Ha olaszosan csinálom, akkor ebből 4 pizza is kijön, és még úgy is vastag a tészta az igazihoz képest. Jah, én is férfi vagyok.

2016. okt. 18. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
jah, és én libazsírt teszek bele
2016. okt. 18. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha elözö nap bedagasztod a tésztát és éjjelre a hütöbe teszed, akkor másnapra megkel (igen, a hütöben), de sokkal könnyebben nyújtható.
2016. okt. 18. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Libazsírt?? Az sem annyira autentikus.:)) Persze tudom, az íz a lényeg. A tésztát szerintem se kell túlbonyolítani. Én mondjuk vékonyan szeretem a pizzát.


Végül nem sikerült elsajátítanom a mesterséget. Beletettem a tésztát a kerek formába, és addig erőszakoltam míg ki nem töltötte. Finom lett!! A kézzel formázással nem próbálkozom többet


Ezt a hűtőben kelesztést sokan vitatják,de biztosan úgy van. Én már elméletben nagyon okos vagyok ám.:)

2016. okt. 18. 20:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Én írtam a hütöben kelesztést, legalább 10 éve így készítem a legtöbb kelt tésztát, és igen pozitív tapasztalataim vannak. Próbáld ki, nem fogsz csalódni benne.
2016. okt. 18. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!