Hogy kell a pizzatésztát nyújtani?
Pizzasütéshez fogtam, mert ugye kell a kihívás. Szerintem szuperül sikerült a tészta, lehet túl jól is? Olyan igazi nyúlós, rugalmas.
Kereket szeretnék, van hozzá sütőforma. Megnéztem 1000 vidit, leírást olvastam, még sem bírom még csak megközelítőleg sem elsajátítani a technikát. Hogy a búbánatban kell?
Sodrófával is alig-alig, de kézzel képtelen vagyok kinyújtani. Olyan mint a gumi, mindig visszarúgja magát. Szeretnék vastagabb szélet, mint a nagyok!!:) Egy tészta golyót már földhöz vágtam. Mi a trükk? Jah, és férfi vagyok, aki lehet többet nem vágyódik a konyhára.
Köszi.
lapítsd ki kissé a tenyered között, majd kezdd el úgy kinyújtani a kezeid között, mint pl. ebben a videoban a néni a lángost 0.35-től
https://www.youtube.com/watch?v=_EgcoIVECVk
Így szét tudod húzni, az oldala pedig vastagabb marad, és ezután tedd le a pizzaformába (de annak előtte lisztezd be a felületét és nyomkodd rá a tésztát hogy úgy maradjon.)
Ez jó recept, az exem nagyon jó pizzákat sütött belőle!
Egyszer én is kipróbáltam, nekem sz#r szárazra sikerült. Vigyázz, ne süsd túl.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nyújtásként én csak belegyömöszöltem a tepsibe, nagyjából egyenletesre.
én nem szoktam túl bonyolult recept szerint csinálni:
fél élesztő, 2 deci tej, két kanál cukor - felfuttatom, ebbe megy kb. fél kiló liszt, meg egy csipet só, meg egy kicsi víz, meggyúrom, hagyom egy kicsit pihenni, aztán elég jól nyújtható. Ha olaszosan csinálom, akkor ebből 4 pizza is kijön, és még úgy is vastag a tészta az igazihoz képest. Jah, én is férfi vagyok.
Libazsírt?? Az sem annyira autentikus.:)) Persze tudom, az íz a lényeg. A tésztát szerintem se kell túlbonyolítani. Én mondjuk vékonyan szeretem a pizzát.
Végül nem sikerült elsajátítanom a mesterséget. Beletettem a tésztát a kerek formába, és addig erőszakoltam míg ki nem töltötte. Finom lett!! A kézzel formázással nem próbálkozom többet
Ezt a hűtőben kelesztést sokan vitatják,de biztosan úgy van. Én már elméletben nagyon okos vagyok ám.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!