Tükörtojást hogy kell sütni, hogy ne maradjon nyers és ne égjen el?
Figyelt kérdés
Ne nézzetek hülyének, most csináltam először. Nincs első két órám és gondoltam csinálok reggelit, de ha anya megtudja megöl. Szóval teflon sütőben csináltam, de raktam alá nagyon kicsi olajat is. A hátulja teljesen leégett, de viszont a tetején még folyt a fehérje és a sárgája is. Meg kell fordítani? Meg sem tudtam enni, annyira rossz lett.2016. okt. 18. 10:38
11/14 anonim válasza:
Én a felsoroltak közül mindenfélét csinálok, sok olajat kivéve :) A tükörtojáshoz nagyon kevés kell (anélkül is lehet, ahogy rántottát is, de zsírosabban nekem finomabb). Szeretem kipukkasztani a sárgáját (egyfajta hibrid lesz tükörtojás és rántotta között), nagyon elvétve megfordítom, de akkor már szinte azonnal kiveszem, mert a folyós sárgája jön be inkább... Sosem fedem le.
Kinek mi tetszik, nincs igazából szabály.
Nagy lángon nem sütöm, mert akkor megégne, míg a teteje nem lenne jó. Kis lángon, nem lefedve fehér lesz a fehérje és folyós marad a sárgája, ahogy a lágytojást is szeretem, csak abba nem látok bele...
13/14 anonim válasza:
Nemtom miert jo ha folyik a sargaja, nyers tojast esztek ti?
14/14 anonim válasza:
#13: nincs értelme a tükörtojásnak, ha nem folyik legalább kicsit a sárgája. Onnantól meg hogy átsütöd, nem marad nyers, csak folyós lesz, és sokkal jobb ízt ad neki, mint ha keményre van sütve az egész tojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!