Hogy lehet úgy megsütni a tükörtojást hogy a lehető legkevésbé süljön meg a sárgája, de a fehérje ne legyen nyers?
Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 22:26
2/8 anonim válasza:
Jaja, lassú tűz, és fedőt teszel rá.
3/8 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy egy kicsit több olajban sütöm, és amikor a fehérjét már jónak látom, előveszek egy evőkanalat és az alatta levő olajjal locsolgatom a sárgáját. Ha kifehéredik a teteje, utána még 1-2szer meglocsolgatom és kész. Ezt a barátom mutatta, hogy ő igy szokta, de nekem is bevált, mert előtte nem tudtam egy értelmes tükörtojást megsütni. Mindig bekeményedett a közepe nekem is.
4/8 anonim válasza:
Lassú tűzön úgy hogy a közepét ne nyomkodd szét és akkor a belseje nyers marad.:)
5/8 anonim válasza:
Nehogy tegyél rá fedőt, mert akkor a gőztől megsül valamennyire a közepe is!
Csak lassú tűzön, takarékon, fedő nélkül.
6/8 anonim válasza:
a 3. válasz a jó. Úgy csináld, ahogy ő leírta.
7/8 anonim válasza:
Csak vigyázni a sok foszfor tartalmú ételekkel. Ld: Tojás.
Ugyanis a sok foszfor a szervezetben szellentés hatására meggyullad az emberben. Ez a Spontán Öngyulladás). Ez nem vicc, dokumentumfilmben láttam, és be lett bizonyítva.
8/8 anonim válasza:
Nekem az a módszer válik be többnyire, h. fedő alatt sütöm, de időnként leveszem a tűzről, majd újra visszateszem, mindig ellenőrizve, hogy mennyire lágy még a közepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!