Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet tükörtojást...

M@x kérdése:

Hogyan lehet tükörtojást csinálni egyszerűen?

Figyelt kérdés
Még teljesen kezdő vagyok, és ezt szeretném megcsinálni.
2011. febr. 24. 19:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%
Tegyél egy kisebb serpenyöbe kevés olajat (éppen csak befussa az alját), melegitsd fel, de ne túl forróra, és óvatosan üsd bele a tojást. (Célszerübb elöször egy pohárba és onnan lassan belecsúsztatni a serpenyöbe.) A tüzet kapcsold alacsonyabbra, és várj, amig a fehérje megszilárdul. Ha a sárgáját is keményen akarod, akkor egy fedövel takard le.
2011. febr. 24. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Csak nem akartam elszúrni, vagy felgyújtani a házat, vagy tönkre vágni a gáztűzhelyet.

2011. febr. 24. 19:41
 3/20 anonim ***** válasza:
64%
Tegyél olajat egy serpenyőbe (vagy palacsinta sütőbe) és tedd fel a gázra. Ha felmelegedett az olaj, akkor lassan üsd bele a tojást, majd fűszerezd meg. Ha nem szereted, hogy folyik a közepe akkor vedd le kislángra a tüzet. Akkor fordíts meg, amikor a fehérje kifehéredett teljesen.
2011. febr. 24. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:
És szerintetek mivel érdemes megfűszerezni?
2011. febr. 24. 19:43
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

Van teflon serpenyőd? Mert abban a legjobb, legegyszerűbb. Én először egy tálkába, tányérba óvatosan felütök annyi tojást, ahányat sütni akarok, vigyázva, hogy a sárgája egyben maradjon. Pici olajat teszek a serpenyőbe, felteszem a tűzhelyre, és mikor forró, zutty, egyszerre beleöntöm a tojásokat. Azok szépen megtalálják a helyüket egymás mellett. Sót szórok rá, és hagyom sülni. Van aki fedőt tesz e serpenyőre, és meg is fordítja a tojásokat, én ne, mert szeretem, ha látszik a sárgája, és nem sütöm teljesen keményre, hogy még kicsit lötyi legyen a sárgája.

Jó étvágyat!!! Vigyázz, le ne fröcsköljön a forró olaj!

2011. febr. 24. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És kb. meddig kell a gázon hagyni?
2011. febr. 24. 19:46
 7/20 Annaagi válasza:
100%
Akkor van kész, ha olyanra sütöd amilyenre szereted! Ha pl. lágyabban szereted a sárgáját, akkor látod hogy már nem folyik hanem megsült, de ha egy falapáttal, vagy egy villával óvatosan megemeled a szélét akkor is látod hogy alulról megsült-e. Az hogy pontosan mennyi ideig kell sütni, nem fogja tudni senki pontosan megmondani mert ez sok mindentöl függ ( a serpenyö vastagságától, az olaj melegségétöl, meg hogy milyen tüzhelyen sütöd). De nem kell félni, ha ott állsz mellette, magad is meg fogod tudni állapítani mikor van kész! Én a só mellett törött borsot is szoktam rádobni, de ez is ízlés dolga!!! Jó étvágyat!
2011. febr. 24. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
só,bors pirospaprika ami nagyon jol megy hozzá(mindhárombol tegyél rá.De ha nem so akkor vegeta is mehet rá.
2011. febr. 24. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. febr. 24. 20:03
 10/20 A kérdező kommentje:
Nem találok itthon gyufát. Mikróban meg lehet oldani?
2011. febr. 24. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!