A mikrót nem javaslom, nekem eszembe sem jutna abban csinálni.Inkább kérj gyufát a szomszédtól, vagy ugorj le a boltba, ha van a közelben még nyitva tartó!Ja, és én csak akkor sózom, ha készen van és tálalom, nem pedig a serpenyőben!
2011. febr. 24. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
12/20 anonim válasza:
ZSIRON süsd. Az olaj nem karakteres. Mikróban nem lehet tojást sütni, mert felrobban a tojás, aztán takarithatod a mikrót.
2011. febr. 25. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
13/20 anonim válasza:
Mikróba is lehet van hozzá egy műanyag 4 részre osztott edény nekem van még nem próbáltam. Én úgy csinálom a tükörtojást, hogy óvatosan kanalazom a tetejére az olajat és amikor a teteje megsül,kifehéredik a közepe lágy na nálunk akkor jó.
2011. márc. 11. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
14/20 anonim válasza:
mikróban szerintem necces...én nem öntök olajat a serpenyőbe, hanem csak bekenem a teflonos serpenyő alját vele (egy papírral szoktam), beleütöm a tojásokat és így teszem fel a gázra, így garantáltan zsírmentes és nem is fog leköpni, de odaragadni se. Egy falapáttal ki tudod szedni, szerintem kb 5 perc kell neki a közepes rózsán nagy lángon, a fehérjén látszik hogy mennyire kemény, a sárgája csak kb 10 perc után szilárdulna meg, szóval nem kell aggódni hogy túlsütöd.
2011. márc. 11. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
15/20 anonim válasza:
Mikróban is lehet tükörtojást csinálni. Végy egy masszív üvegpoharat. Öblítsd ki vízzel, ebbe üsd bele a tojást. A tojás sárgájába szúrj bele fogvájóval, hogy ne robbanjon szét. Nagyon kevés idő kell neki, gyorsan vedd ki.
Az üvegpoharat viszont nehéz elmosni. A kényszer nagy úr, amikor rossz volt a tűhelyem mindent mikróban kellett megoldanom. Mégis azt javaslom, hogy teflon serpenyőt használj, mert abban lesz tökéletes a tükörtojás.
Ha a tálalására is gondot fordítasz, akkor javaslom, hogy fekete kerámia vagy fekete üvegtányéron szervírozd, abban ínycsiklandó.
2011. márc. 11. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
16/20 anonim válasza:
Szia! Gondolom azóta már megcsináltad. Írd meg, hogyan sikerült! Ha a fordítással gondod volt, legközelebb végy elő 2 db. nagyobb fejű fakanalat, az egyikkel emeld meg és először csak billentsd rá a másik kezeddel odatartott másik fakanálra. Aztán azt már szép óvatosan kihúzod alóla, akkor nem fogod vele szétcsapni a forró zsírt, vagy olajat! Várom válaszod, hogyan sikerült!
2011. márc. 11. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
17/20 anonim válasza:
Ezt még tuti nem olvastam,bár csak átfutottam a szememmel.
Van a francia pirítós sütő.azt kiolajozod(kicsit bővebben mint a serpenyőt) és abba ütöd bele a tojást.
Nagyon finom,és nem kell félni hogy leég,gyorsabban kész!
2011. márc. 11. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
18/20 anonim válasza:
előző vagyok,és árammal működik,nem kell a tűzhely :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!