Egyszerűen elkészíthető krém süteményekbe?
Olyan krém érdekelne aminek egyszerű az elkészítése (nem kell gőzölni, stb) illetve a hozzávalók is egyszerűek, de mégis megfelelő minőségű és állagú
Nézegettem már recepteket, amit legutóbb csináltam az egy sürű, szirupos valami lett, ráadásul a kész süteményt se lehetett rendesen szeletelni..
Milyenre gondolsz?
Túrós-gyümölcsös, vagy valami édes, esetleg csokikrémes? Vagy diókrémes?
csokis, túrós, diós, mogyorós is jó, bár ezeket inkább a tésztájába sütném
krémként meg valami olyan gondoltam mint a mignonban vagy a tortákban szokott lenni
Köszönöm a leirást, ezt a pudingosat kipróbálom
30-40 deka liszttel készült süteményhez elég lehet 1pudingpor+1/4 liter tej is?
Illetve ha a tojást nem választom külön, a fehérjét is beleteszem a krémbe az miben módosítja?
ajánlok Neked egy finom sütit. már sokaknak leírtam a parfé szeletet.
tészta: 17 deka liszt, 17 deka porcukor, 4 ek. méz, 4 tojás,10 deka durvára vágott dió, egy csom. sütőpor.
a tojások sárgáját a mézzel, cukorral, dióval, majd a sütőporos liszttel kikeverjük. a 4 tojás habját egy-két csepp cirtomlével(ecettel) kemény habbá verjük, majd lazán
a tésztába keverjük.
egy közepes, (nekem 38x25-ös)sütőpapíros tepsiben öntjük, és tűprőbáig sütjük. teljesen ki kell hűlnie.
fél liter tejbe 5 púp, ek, darát megfőzünk és kihűtjük. nem baj, ha kemény , majd géppel kikeverjük.
1 rámát 25 deka porcukorral, egy vanilás cukorral habosra keverünk és összedolgozzuk a kihűlt darával. szép , fehér stabil krémet kell kapnunk.
ezt rákenjük a kihűlt,mézes-diós tésztára szép egyenletesen. a tetejére csokimáz kerül, de én olvasztott csokival szoktam össze-vissza megcsorgatni. így szép cirmos lesz.
nagyon finom, ez nálunk régi családi recept.
Köszönöm az utóbbi válaszokat is, amit a kérdés feltevése után készítettem, az eléggé morzsálódós lett (40dkg liszt, 20dkg mogyoró, 12dkg margain, 1 sütőpor, 20dkg cukor), és kiderült hogy a fél liter tejjel készült puding nem volt elég a tésztához
de legközelebb kipróbálom a leirt recepeteket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!