Székelykáposzta marhahúsból?
Figyelt kérdés
Találtam a fagyasztóban egy adag kész pörköltet, azt hittem sertés, de ahogy olvad, egyre inkább marhának vélem. Van savanyú káposztám, gondoltam összerottyintom. :-)2016. okt. 13. 09:17
1/5 anonim válasza:
Ha kiolvadt a pörkölt, akkor először kóstold meg a húst. Ha annyira puha, hogy további főzés esetén szétmegy, akkor először a káposztát főzd félig meg egy külön vízben, és csak leszűrés után rakd hozzá a pörkölthöz, és akkor már kevesebb ideig kell együtt főznöd őket.
Lehet még bele egy kis rizst is, de ha azt nem akarsz, tejfölbe lisztet, és azzal besűríteni.
Egyébként én is szoktam ilyet, szeretem.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Biztos puha lesz a hús, mert mindig puhára főzzük :-) Szerintem ez bográcsozásból maradt meg, úgy érzem az illatán. jó ötlet, előfőzöm a káposztát.
2016. okt. 13. 09:35
3/5 anonim válasza:
Székelykáposzta esetén szerintem teljesen mindegy, hogy marhahús vagy sertéshús, de ha annak idején a pörköltnek való húst vetted dobozban, az majdnem biztosan disznó.
4/5 A kérdező kommentje:
No akkor az átláthatóság kedvéért még egyszer leírom: Saját készítésű kész pörköltet találtam a fagyóban egy éthordóban, csak nem címkéztem fel, és nem tudtam fagyosan hogy marha, vagy sertés. :-)Marha volt, de finom lett így is káposztával.
2016. okt. 13. 17:01
5/5 anonim válasza:
Kedves egészségetekre!
Most én is kedvet kaptam hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!