Mi a különbség a fasírt és a hamburger -hús között? Ha a formát nem nézzük. Az hogy a hamburger többnyire marhahúsból van, esetleg a fűszerezés?
A Fasírt tág fogalom, legtágabb értelmezésébe akár a hamburgerhús is belefér.
Általában valamilyen darált húsból készült, sült ételre utalnak vele.
Magyarországon legtöbbször azonban a sertésből készült fasírtot nevezik fasírtnak.
Nálunk darált sertéshúsból, egy kis darált foghagymából, (kiszárított, majd beáztatott) darált zsemléből, tojásból, sóval és őrölt fekete borssal fűszerezve készült. Alapos elkeverés, összegyúrás, és gombócokba formázás után zsírban lett kisütve.
(Paprika nem volt benne nálunk soha.)
A hamburgerben a marhahúson kivül csak só és esetleg bors van, semmi más. (Tojás, zsömle, stb nem)
A fasirtban általában zsömle/kenyér és tojás is van a húson kivül meg különféle füszerek.
"(Paprika nem volt benne nálunk soha.)"
Nekem mindig van, és zöld fűszerek is.
---
Ahogy írták. Nincs benne semmi, csak fűszerek.
A fűszerezés más általában és a hús (a fasírt bármilyen húsból készülhet, a hamburger többnyire marha). A fasírtban van tojás, zsemle.
A paprikát én sem venném a jelentős különbségek közé, sok helyen egyáltalán nem tesznek a fasírtba paprikát, nálunk sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!