Házi hamburger, milyen módon?
Úgy tudom, két alapvető irányzat létezik a témában:
az egyik szerint mindent bele kell tenni a nyers darált húsba (hagyma, mustár, ketchup, fűszerek, tojás, stb.)
A másik szerint a húspogácsát teljesen üresen kell megsütni, és a hamburger összerakásánál kell különféle szószokkal megadni az ízeket.
Ez utóbbi állítólag az autentikus hamburger, cheddar sajttal, pirított hagymával, csalamádé nélkül.
Mi legyen?
hagyma meg ketchup a húsba? Az már inkább valami bolognai szósznak hangzik..
Persze kipróbálhatod hagymával az mindig harmonizál a hússal. És egyéb dolgokkal is, fűszerek is mehetnek bele néha (kevés oregánó vagy hasonló akár ha olyan kedved van), de alapvetően a hamburgerhez való húspogácsához nem kell.
Ketchupot nehogy beletegyél :P
Ez az en receptem es nagyon finom, az egesz csalad szereti. A hozzavalokat ugy irom le amilyen sorrendbe a zsömlere rakom.
hamburger zsömi
kechup
salata level
hamburger hus(fagyasztott, csak ki kell sütni)
paradicsom karika
lapka sajt
lila hagyma karika
mustar, majonez kechup a tetejere
kis idöre beteszem mikroba aztan fogyaszthato, jo etvagyat!
Látom, nem lesz egyszerű...
Még a hús összetétele is kérdéses lehet, mert tiszta marha esetén elvileg háromféle marhahúsból kellene dolgozni.
De alapvetően a mindent bele a húsba vs. semmit a húsba kérdés foglalkoztat.
Amúgy a hamburger-kompozíció összerakása fakultatív lenne, vagyis mindenki olyat komponál, amilyet akar.
Köszi az eddigi válaszokat, ha van még ötlet, várom...
Mi az hogy nem lesz egyszerű?
Mi magyarok szeretjük a jó kajálásokat. A kérdést már jó pár órával ezelőtt feltetted. Ennyi idő alatt ki is tudtad volna tapasztalni melyik jön be neked a legjobban.
Mindkét verzióra volt időd.
Kipróbáltad már akármelyiket?
Mert akkor gyakorlati tanácsokat is kérhetsz ha legalább elkezdenéd sütni, drága
PS: nem amúgy nem feltétlenül kell 3 féle marhahús, de ha ínyenc verziót szeretnél akkor az is mehet. Bármi mehet. A főzés az művészet is egyben valamilyen szinten.
Nem egyszerű, mert sokféle variáció van, és ezek közül kell választanom.
Nemrég kipróbáltam a mindent bele verziót, de az amolyan fasirt-féle dolog lett, és elbizonytalanodtam.
Aztán meg nem szeretnék egy kiló marhát elkísérletezgetni, mert elég drága.
Még elméleti szinten vagyok, átgondolom a tanácsokat, végül is időm van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!