Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi hamburger, milyen módon?

Zgyzgy kérdése:

Házi hamburger, milyen módon?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, két alapvető irányzat létezik a témában:

az egyik szerint mindent bele kell tenni a nyers darált húsba (hagyma, mustár, ketchup, fűszerek, tojás, stb.)

A másik szerint a húspogácsát teljesen üresen kell megsütni, és a hamburger összerakásánál kell különféle szószokkal megadni az ízeket.

Ez utóbbi állítólag az autentikus hamburger, cheddar sajttal, pirított hagymával, csalamádé nélkül.

Mi legyen?

2015. okt. 8. 19:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%
utóbbi. sót, borsot tegyél bele csak.
2015. okt. 8. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:
39%

hagyma meg ketchup a húsba? Az már inkább valami bolognai szósznak hangzik..

Persze kipróbálhatod hagymával az mindig harmonizál a hússal. És egyéb dolgokkal is, fűszerek is mehetnek bele néha (kevés oregánó vagy hasonló akár ha olyan kedved van), de alapvetően a hamburgerhez való húspogácsához nem kell.

Ketchupot nehogy beletegyél :P

2015. okt. 8. 20:31
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Mármint a hamburgerbe persze jó a ketchup de a húspogácsa sütéséhez nem kell
2015. okt. 8. 20:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
En ketchupot is teszek bele, nem sokat, meg mustárt is sütés előtt. Illetve egy kicsi reszelt parmezánt. Egyik sem érződik ki belőle, de nagyon finom a végeredmény. Természetesen sót, borsot is teszek bele. Meg egy icipici csilikrémet.
2015. okt. 8. 21:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mostanában így csinálom!

Életem legjobba sikerült belőle, amióta ezt megtaláltam.

[link]

2015. okt. 8. 21:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az említett két irányzatnál is alapvetőbb dolog, hogy marhahúsból kell lennie, nem sertésből.
2015. okt. 8. 22:14
 7/11 anonim ***** válasza:
24%

Ez az en receptem es nagyon finom, az egesz csalad szereti. A hozzavalokat ugy irom le amilyen sorrendbe a zsömlere rakom.

hamburger zsömi

kechup

salata level

hamburger hus(fagyasztott, csak ki kell sütni)

paradicsom karika

lapka sajt

lila hagyma karika

mustar, majonez kechup a tetejere

kis idöre beteszem mikroba aztan fogyaszthato, jo etvagyat!

2015. okt. 8. 22:43
 8/11 A kérdező kommentje:

Látom, nem lesz egyszerű...

Még a hús összetétele is kérdéses lehet, mert tiszta marha esetén elvileg háromféle marhahúsból kellene dolgozni.

De alapvetően a mindent bele a húsba vs. semmit a húsba kérdés foglalkoztat.

Amúgy a hamburger-kompozíció összerakása fakultatív lenne, vagyis mindenki olyat komponál, amilyet akar.

Köszi az eddigi válaszokat, ha van még ötlet, várom...

2015. okt. 9. 00:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi az hogy nem lesz egyszerű?

Mi magyarok szeretjük a jó kajálásokat. A kérdést már jó pár órával ezelőtt feltetted. Ennyi idő alatt ki is tudtad volna tapasztalni melyik jön be neked a legjobban.

Mindkét verzióra volt időd.

Kipróbáltad már akármelyiket?

Mert akkor gyakorlati tanácsokat is kérhetsz ha legalább elkezdenéd sütni, drága

PS: nem amúgy nem feltétlenül kell 3 féle marhahús, de ha ínyenc verziót szeretnél akkor az is mehet. Bármi mehet. A főzés az művészet is egyben valamilyen szinten.

2015. okt. 9. 03:54
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem egyszerű, mert sokféle variáció van, és ezek közül kell választanom.

Nemrég kipróbáltam a mindent bele verziót, de az amolyan fasirt-féle dolog lett, és elbizonytalanodtam.

Aztán meg nem szeretnék egy kiló marhát elkísérletezgetni, mert elég drága.

Még elméleti szinten vagyok, átgondolom a tanácsokat, végül is időm van...

2015. okt. 10. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!