Hogyan kell karamellszószt készíteni?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 24. 21:48
1/6 anonim válasza:
Kb. 10 dkg kristálycukrot egy lábasban csak így, szárazon elkezdesz kis lángon olvasztani. Elvileg nem szabad keverni, de én 2-3 percenként azért óvatosan megkeverem, mert hajlamos leragadni, bár majd a hozzáadagolt folyadék feloldja úgyis, rád van bízva. Mikor már jó sötét borostyánsárga, félrehúzod és fél deci tejszínt öntesz hozzá. (Saját tapasztalat, hogy gyorsan zúdítsd rá az egészet, mert így is sisteregni fog, hát még ha apránként teszed bele.) Ezután tegyél bele 2 dkg vajat és türelmesen kezd el kevergetni, amíg a cukorcsomók elolvadnak a tejszínben. Ha ügyes voltál, szép selymes, sötétaranysárga szószt kell kapjál. :)
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!
2010. ápr. 25. 10:50
4/6 anonim válasza:
Az csak a karamell. A karamellszósz tejszínnel készül, öntetszerű.
5/6 anonim válasza:
Én ez első válaszolótól kérdezném, hogy gondolom nem főzési tejszín kell bele? :D
Hanem a sütikhez való tejszín kell!?:
6/6 anonim válasza:
Igen, habtejszín kell bele felveretlenül természetesen, de arra nagyon kell vigyázni, hogy forráspontnál tovább ne hevüljön a tejszín, mert akkor úgymond megfő, kicsapódik. Ezért kell lehúzni a lábast a tűzről és úgy kevergetni szorgalmasan, amíg el nem olvad a karamell benne. Ha mégsem olvadt volna el maradéktalanul minden csomó, akkor újra vissza lehet tenni a tűzre, de szintén csak forrpontig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!