Hogy kell birsalmasajtot illetve lekvart kesziteni?
Figyelt kérdés
2008. okt. 2. 23:03
1/3 anonim válasza:
Én tavaly csináltam egyszer, ha jól emlékszem, így: Meghámoztam a birsalmát, majd összekockáztam. Kevés vízzel, és cukorral feltettem főni (Fontos, hogy a magját is rakd bele, mert attól lesz zselés!) Amikor egy kicsit megpuhult, összeturmixoltam, majd megint főztem egy kicsit.
2/3 anonim válasza:
Szia! A birsalmát összekockázod, Én nem szoktam megpucolni, mert a héjától fog összeállni,nem a magházától, azt nyugodtan kiveheted. 1 kg összevágott birshez min. 40-50 dkg cukrot kell számolni.kecés vízzel felngeded (1 kg cukor, 2 dl víz) Addíg főzöd, míg be nem sűrűsödik, ha nagyon csomósnak tűnik, botmixerrel pépesítheted. Eztután vizezett jénai vagy fém edényekbe öntsd max 2 cm vastagon. Ha kihűlt és megszilárdult, kiterített konyharuhán tovább kell szárítani. Van aki diót is főz bele.
3/3 anonim válasza:
A diót a legvégén kell hozzá tenni, sokkal esztétikusabb. Bár én citrom héjjat szoktam inkább... A magházat vedd ki, némelyik nem szép látvány...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!