Ha lenne fél kg afrikai harcsafilétek, mit foznétek belole?!
Sajtos-tejszínes hal
a halfiléket sózom borsozom, majd egy kivajazott tepsibe teszem. A filék tetejére vajdarabokat teszek, fólia alatt megsütöm. A kisült levet leöntöm róla, majd a megsült filéket elrendezem a tepsiben.
Míg sül sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelem, keverek bele főzőtejszínt (annyit, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjak) és snidlinget. Ha nincs snidling finom apróra vágott vöröshagymával vagy lila hagymával is.
A sajtos keveréket a halra simítom, visszateszem a sütőbe és pirosra sütöm.
Rizzsel vagy párolt zöldséggel szoktam tálalni.
#3. Fokhagymás fűszeres harcsa
A halat sózzuk, oregánóval és frissen tört borssal megszórjuk.
Kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
Egy citrom levével meglocsoljuk, 2 db fokhagymát megtisztítunk, szeleteljük és a harcsára szórjuk.
160 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Burgonyapüré illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!