Milyen padlizsános ételeket ismertek?
Padlizsánnal készülő ételeket szoktatok főzni?
Kipróbált recept érdekelne.
Padlizsán krém
Hozzávalók:
- sült padlizsán
- fokhagyma
- majonéz
- mustár
- pici só
Padlizsánkrém, ahogy az előző írta, de én olajjal, majonéz nélkül csinálom.
Zakuszka.
Töltött padlizsán. Nem csak a klasszikus, darált húsos töltelékkel készítem, de bármit bele lehet tenni, maradék sült húst, pörköltet, felvágottat.
A rakottasok, mint a muszaka, vagy dzsuvecs.
Grillezett padlizsán szeletek.
Ratatouille, vagy padlizsános lecsó.
Ha valamelyikre kíváncsi vagy, leírom részletesebben is.
Köszönöm az eddigi válasszokat.
Az interneten sok receptet lehet találni, de mint írtam kipróbált ételek érdekelnek,
A padlizsán krém mminden háznál máshogy készül, ezeket is ki fogom próbálni.
Nagyon érdekelne az a töltött padlizsán, mert én csak lecsóval szoktam készíteni.
Köszönöm előre is a receptet
És várom a további finomságokat.
Padlizsánkrém: én vöröshagymával, fokhagymával (mindkettő párolva) csinálom, görög joghurttal és sok petrezselyemzölddel.
Padlizsán saláta: kb 1,5 cm-es kockákra vágott padlizsánt megsütök (van aki olajban, én sütőpapíron a sütőben), görög joghurttal keverem össze. Mehet bele fokhagyma is vagy petrezselyemzöld.
Rakott padlizsán: megsütöm a padlizsán karikákat (olaj/sütő), paradicsom szósszal és mozzarellával rétegezem, mehet bele bazsalikomlevél is. Tetejére sajt kerül és megsütöm. Bagettel is jó, néha rizzsel esszük.
Töltött padlizsán: elősütöm, belsejét kiszedem, hagymát, gombát párolok, hozzáadom a padlizsán belsejét, ráütök 1-2 tojást. Nem rántotta kell, csak hogy összefogja. Visszatöltöm a padlizsánba, sajt a tetejére, mehet a sütőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!