Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Avas sonkából főzött ételt...

Avas sonkából főzött ételt meg lehet enni?

Figyelt kérdés
A férjem avas sonkából főzte meg a lencsegulyást .
2016. aug. 28. 17:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Az avas sonka is ehető.
2016. aug. 28. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
hát inkább ne....
2016. aug. 28. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Az avas nem azt jelenti, hogy romlott. Sokan direkt az avas dolgokat szeretik, főleg a fehér szalonnánál.

Én személy szerint utálom ha valami avas. Nem ízlik, és borzalmas.

Szóval meglehet enni, az más dolog, hogy jó ízű lesz-e számodra. Megkell kóstolni! :)

2016. aug. 28. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
15%
A sonkával vigyáznék, ugyanis van egy igen kellemetlen betegség, amit kimondottan sonkából, kolbászból, és hasonlóan nem friss húsárutól lehet kapni: ez a botulizmus. Nem szokványos ételmérgezés, hanem kapásból az idegrendszert támadja meg, és 24 órán belül kivégezhet. Szóval légy óvatos.
2016. aug. 28. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Pontosan úgy van, az avasodás nem a romlás jele, csak egyszerűen rossz, kellemetlen íz.

Semmi bajotok nem lesz tőle, leszámítva azt, hogy pocsék lett a gulyásotok, és egy rossz élménnyel lettetek gazdagabbak.

2016. aug. 28. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Meg, de nem jo az ize.
2016. aug. 28. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Az avas sonka, szalonna NEM romlott, nem lehet tőle botulizmust kapni. Van, aki direkt szereti. Ahogy sokan főznek füstölt húst a babgulyásba, kocsonyába, pedig azt sem szereti mindenki. Ahogy írták, ehető, de nem biztos, hogy ízleni fog.
2016. aug. 28. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
37%

18:55, miért vagy ilyen biztos benne, hogy nincs benne botulizmus-baktérium? Amíg nem nézted át mikroszkóppal, nem lehetsz biztos benne. Nem is kell romlottnak lennie hozzá, hogy legyen benne, olvasgass kicsit az Informed-en.

Na pontosan EZÉRT fordul elő a butulizmus ilyen gyakran. "Áh kicsit avas, semmi baja, meg lehet enni..." Aztán ha szerencséd van, tényleg nem lesz bajod.

2016. aug. 28. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

A sonka gondolom hőkezelésen esett át, igy nem kell botulizmustól tartani. A Clostridium botulinum toxinja okozza ezt a betegséget, amely hő hatására elbomlik.

Itt inkább az a kérdés, hogy van-e gusztusotok elfogyasztani, nincs-e nagyon kellemetlen ize.

2016. aug. 29. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
83%
Alapból főzve volt a sonka a lencsegulyásban, magyarul semmi veszélye nincs!
2016. aug. 29. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!