Főzött pudinghoz felvert tejszínt lehet keverni?
Figyelt kérdés
Még nagyon régen volt egy oroszkrém torta receptem ahol emlékeim szerint csak főztem egy vanília pudingot, felvertem egy tejszínt és összekevertem a kettőt, ez volt a krém. Nagyon rég volt már, nem tudom hogy jól emlékszem-e. Lehet ilyet csinálni? A pudinghoz rakjak először Rama-t és utána keverjem össze a felvert tejszínnel?
Olvastam hogy zselatinnal szoktak még ilyet csinálni de én attól nagyon tartok, pont nemrég jártam pórul zselatinnal.
Tortába tölteném egyébként.
2016. márc. 27. 10:30
1/3 Dnyepropetrovszk válasza:
Megpróbálhatod, de akkor előtte a hideg pudingot alaposan keverd át kézi robotgéppel, hogy egynemű legyen és csak eztán keverd bele a tejszínhabot, így könnyebben elegyedne szerintem. Ugyanilyen pudingalappal készíthetsz vajkrémet (rámakrémet) is, ekkor is célszerű egy kicsit átkeverni a pudingot, majd utána hozzáadni a margarint vagy vajat.
2/3 anonim válasza:
Én habfixálót ( [link] ) raknék a tejszínhabhoz, és ahogy az első írja, csak teljesen hűtőhidegre hűlt pudinghoz merném hozzákeverni.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Közben bátorkodtam kipróbálni, mielőtt érkezett volna az első válasz. Hidegre hűtött pudinghoz kevertem a felvert tejszínt (habfixálóval) és nagyon jó lett, még van 1 szelet a tortából és nem csúszott szét, szóval később is így csinálom majd.
2016. márc. 29. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!