Hallott már valaki főzött tejszínről?
"Ezért általában kétnaponta tíz liter tejből főzünk tejszínt, cukorral, tojással. "
Gondolom pongyola a megfogalmazás, mert ebből TEJSZÍN biztosan nem lesz, de kíváncsi lennék miről van szó.
Ez tényleg nem pontos megfogalmazás.
A tejröl leszedik a tejszínt és utána ha azt felforralják, majd lehütik, akkor jobban eláll, könnyebben felverödik - és ezt nevezték régebben tejszín fözésnek - tehát nem a tejböl föztek tejszínt, hanem a tejszínt fözték fel..
2. válaszoló: ne írj hülyeségeket!
A fözötejszín NEM ez, hanem alacsonyabb (10%-os) zsírtartalmú tejszín.
Ez, amiröl én írtem, ez (fözött) habtejszín 30%-os zsírtartalommal.
A fözö és a fözött szó NEM ugyanaz!!!!!
A főzőtejszín NEM habtejszín. Az inkább tejföl és nem lehet felverni.
A cikket nem értem, mert tejből nem lehet tejszínt főzni és főleg nem tojással.
A tej első föle a felverhető tejszín. Az alatta levő réteg a tejföl (házi) vagy a bolti habtejszín.
Ha a tejszínt felforralják, majd lehűtik, keményebb habot lehet belőle verni, minta nyers tejszínből.
Ez így ebben a formában inkább egy alapkrém recept összetevőire és elkészítésére hajaz.
Vagy a cukrász fogalmazott rosszul, vagy cikk írója értett félre valamit és ezért rosszul fogalmazta meg a mondatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!