Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha csak állati tejszínről van...

Kicsikacsusz kérdése:

Ha csak állati tejszínről van szó az lehet habtejszín is? Többi lent

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=Mu4pzxVDIDc

Ezt a süteményt szeretném megcsinálni de nem nagyon vagyok jártas a krémnél is szó esett tejszínekben (eddig csak azt tudtam van növényi,állati,főző meg hab és kb. ennyi). Az lenne a kérdésem, hogy az a tejszín habtejszín vagy főzőtejszín vagy micsoda? Ha habtejszín akkor nem lesz baja a főzéstől? Sajnos nálunk csak Penny van tehát max Milli-s és Meggle habtejszínt tudok venni, az jó? Előre is köszönöm a válaszokat!


2015. jan. 13. 21:23
 1/6 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert azokban körülbelül 30% állati van
2015. jan. 13. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
A habtejszín az igazi tejszín, egyösszetevős termék. Olyan, hogy "növényi tejszín" olyan nem létezik, nem is tudom, szerintem ilyen néven nem is futhat, azokat cukrászkrémnek vagy valami hasonlónak szokták nevezni. A főzőtejszín se a legjobb, abba vannak hozzáadott cuccok, amik feleslegesek.
2015. jan. 13. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

A habtejszín a tej legelső föle, és a legzsírosabb is. Csak ezt lehet felverni. A habtejszínt fel is forralhatod, és kihútve keményebb habot lehet belőle verni.

Tehát a főzéstől nem lesz semmi baja.

A főzőtejszín valójában zsírostejföl. Hasonlít a valódi, házi tejfölhöz, de csak főzéshez jó.

A bolti tejfölök inkább feljavított aludttejek, mint tejfölök.

A Hulala és társai növényi eredetű, tejszínként felverhető és használható termékek.

2015. jan. 13. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A habtejszínt valójában hülyeség habtejszínnek hívni, ez csak összezavar mindenkit. Ha tejszín kell valamibe, akkor habtejszínt kell venni, pont.
2015. jan. 13. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
A tejszínt habtejszín néven keresd, a főzőtejszín csak egy gyárilag hígított, felesleges, értelmetlen vacak. A habtejszín csakis állati eredetű (ami növényi eredetű, az meg nem tejszín, mert mitől lenne az), legalább 30% zsírtartalommal bír, és nem, semmi baja nem lesz a főzéstől, azért hívják habtejszínnek, mert habot verni csak zsíros tejszínből lehet. A Pennyben van amúgy sajátmárkás is, abban nyugodtan bízhatsz, jóval olcsóbb is, mint a Milli és a Meggle.
2015. jan. 13. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyedül a habtejszín az állati tejszín. Tiszta, 30%-os zsírtartalmú, adalékoktól mentes állati tejszín.


Ezenkívül a főzőtejszín alapanyaga is állati tejszín, de ez higított 10-20% közötti a zsírtartalma, ezért nem verhető habbá, így nem is minősül valódi "tejszínnek", ezért a "főző"tejszín kifejezés. Mindezek mellett stabilizátorokkal és tartósítószerekkel dúsított.


A növényi tejszíneken mindig fel van tüntetve, hogy ezek növényiek, mivel nem használhatják a tejszín kifejezést. Valahogy úgy képzeld el, mint pl. ahogy a tejen kívül más adalékokat is tartalmazó ital már nem tej, hanem "tej jellegű ital" vagy hasonló néven fut. Vagy pl. a tejföl-frissföl.


A habtejszínnek nem lesz baja a főzéstől, kb. 50-60 évvel ezelőttig nem is létezett más, csak az. Ez a legalkalmasabb mind ételek sűrítésére, mind krémekhez.

A főzőtejszín egy olcsóbb - és roszabb minőségű - megoldás, amivel az alacsonyabb zsírtartalom okán egy kevésbé sűrű étel érhető el, viszont ahogy fentebb említettem, krémekbe nem alkalmas, mert nem lehet habbá verni.

2015. jan. 13. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!