Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Üdv! Sertés lapockát szeretnék...

Sasa69 kérdése:

Üdv! Sertés lapockát szeretnék sütni szeletekre vágva, zsírban, fokhagymásan, lábasban . Tipp?

Figyelt kérdés
2016. aug. 23. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:
40%
Előbb süsd meg a fűszerezett szeleteket pirosra gyors tűzön kevés zsíron, utána visszarakod őket, felöntöd vízzel és belerakod a fokhagymákat egészben. Úgy is finom, ha a szeletek után a fokhagymákat is megsütöd kicsit, gyengébb tűzön. Hozzá tört burgonya, a maradék szafttal készítve, meg valami savanyú.
2016. aug. 23. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Tarja finomabb sütve, mint a lapocka. A lapocka elég száraz. Jó, ahogy az első írta, de ha felöntöd vízzel, tegyél rá fedőt, amíg megpuhul.
2016. aug. 23. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Első vagyok, én kuktában szoktam csinálni.
2016. aug. 23. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Forrósíts fel egy - két evőkanál zsírt és kifehéredésig süsd a hússzeletek mindkét oldalát. Amikor az összes szeletet elősütötted,sózd, borsozd .tedd vissza a lábosba a levével együtt, rakj rá foghagymát ,cikkekre vágott vöröshagymát,szeletelt zöldpaprikát ,önts alá 1 dl vizet,és lefedve párold míg a hús meg nem puhul. Ha a pecsenyezsírt később kenyérre akarod kenni ,több zsírral készítsd. Időnként nézd meg nem kell-e pótolni a folyadékot.
2016. aug. 23. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
69%

Én úgy szoktam, hogy 4-4 percig sütöm mindkét oldalát az előre besózott nem túl vékony szeleteknek.

Mindenképpen érdemes egy kis kérget rásütni, így benne maradnak az ízek. Ha mindet elősütöttem, visszateszem a zsírba és nagyon kevés vizet teszek alá.Fedő alatt párolom, közben pótlom a vizet ha szükséges. ha teljesen puha zsírjára visszasütöm. Általában ekkorra már színt is kap, ha nem, akkor egy kicsit még pirítom, de nem sokat, nehogy kiszáradjon.Fokhagymát vékony szeletekben vágok rá, ami a szaftban el is fő, tehát a zsírja finom pecsenyezsír lesz.

2016. aug. 23. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítségeket ! Ezek szerint kb. mint az oldalast : kevés zsírban megkapatni a besózott húst , fokhagyma , víz bele és amikor elfőtt a víz , mehet rá a zsír és megsütni ?
2016. aug. 23. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Előbb a zsír, abban megkapatni :)
2016. aug. 24. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt vannak receptek:


[link]

2016. aug. 24. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!