Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék paprikabol mit keszite...

Maradék paprikabol mit keszitenetek?

Figyelt kérdés

Maradt picivel több, mint egy kiló paprikam. Nem egész paprika, mert sok helyen rossz volt a hibás részeket kivagtam.

Lecsót tettem el, egy adagot fogyasztottam töltött paprikanak, a szép paprikabol kb. 2 kilót eltettem enni.

Ez a vége volt. Eredetileg meg egy adag lecsót terveztem, de több, mint 5 kilót el kellett dobni.

2016. aug. 19. 11:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem akartalak ám megbántani, csak ma egy kicsit tüskés vagyok. Biztos a front, úgy is mindig arra fogom :)

De még tényleg a paprika saláta is jó ötlet (valaki említette ) csak simán karikára szelni, kicsit lesózni, majd kicsavarva hagyományos ecetes-cukros lében hagyni egy ideig állni. Ha sok, üvegben napokig is eláll.

Ha már olyan sokat ki kellett dobnod érdemes menteni, ami menthető.

Üdv :)

2016. aug. 19. 16:03
 12/12 anonim ***** válasza:

Na még egy saláta eszembe jutott, úgy hívják, hogy nyers lecsó.(bolgár)érett szép paradicsomokat meghámozunk, és apróra vágjuk, villával megtörjük.

egy másik tálban egy fej hagymát apróra vágunk és sóval s összenyomkodjuk (én reszelni szoktam, sokkal egyszerűbb, de a bolgárok szeretik a rusztikus salátákat )

a paradicsomot összekeverjük a zúzott hagymával, ha kell még teszünk bele kis sót, lehet bele pici cukor, bors.

A paprikákat először csíkokra, majd összefogva a kötegeket kockára vágjuk. belekeverjük a nyers fűszeres paradicsomba, tetejét megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Jól behűtjük. Hidegkaják mellé nagyon finom, üdítő saláta, csak kanállal kell enni :)

2016. aug. 19. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!